-1.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportCalatori in timp

Calatori in timp

In plin scandal declansat de mostenirile misterioase ale lui Adrian Nastase inca o “mana” de senatori si-au facut curaj sa-si actualizeze declaratiile de avere.
Printre acestia se numara si Ion Iliescu, care si-a trecut in dreptul numelui sau in 2005 un cont in banca de 140 milioane de lei vechi. Conturi au “strans” si alti colegi senatori, atat din “barca” puterii, cat si din opozitie. O mostenire a primit pe parcursul anului trecut si liberalul Paul Pacuraru, in vreme ce Norica Nicolai, si ea senator PNL, a reusit performanta de a… “calatori” prin timp, depunand o declaratie de avere datata mai 2006.
Desi capitalismul nu l-a atras niciodata pe Ion Iliescu, el si-a luat inima in dinti si in 2005 si-a deschis un cont in banca de 14.000 de lei noi (adica 140 milioane de lei vechi). De remarcat si veniturile anuale “sarace” ale Bunicutei: 100.782 RON, adica aproximativ un miliard de lei vechi. Suma rezulta din adunarea indemnizatiei de senator, a indemnizatiei de fost sef al statului si a pensiei. Veniturile familiei sunt rotunjite de pensia sotiei, insumand pe 2005 aproximativ 6.500 RON.

Conturile afara, la moda

5.000, dar de euro, a pus la pastrare anul trecut si pesedistul Vasile Dancu. Interesant este ca el si-a deschis cont curent nu oriunde, ci tocmai in… Belgia. Acest cont se adauga celor cinci avute pana acum, trei in euro si unul in lei. O explicatie pentru tara in care a ales Dancu sa-si plaseze banii ar putea fi legata de statutul acestuia de euroobservator la Parlamentul European, statut de pe urma caruia pesedistul recunoaste ca a incasat 8.000 de euro.
Un caz interesant il reprezinta declaratia de avere a senatorului liberal Norica Nicolai, numita la sfarsitul anului trecut in fruntea comisiei parlamentare ce ancheteaza existenta centrelor de detentie CIA pe teritoriul Romaniei. Parlamentarul PNL a depus o declaratie de avere datata… 10 mai 2006. Putem sa ne gandim ca senatorul Nicolai a tratat cu prea multa usurinta subiectul declararii averii sale sau putem crede ca a luat declaratia veche si a copiat de acolo totul, inclusiv data, dupa care a modificat-o cu pixul “pe deasupra”. Nu de alta, dar sumele si bunurile declarate coincid in cele mai mici detalii iar elementele de noutate, cum ar fi veniturile incasate in calitate de senator si avocat, lipsesc cu desavarsire.

Cele mai citite
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă