18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportC.Creţu: Ponta nu a cerut amânarea primirii României în Schengen

C.Creţu: Ponta nu a cerut amânarea primirii României în Schengen

Europarlamentarul PSD Corina Creţu susţine, prin intermediul unui comunicat de presă, că solicitarea Ralucăi Turcan privind înfiinţarea unei comisii de anchetă nu are obiect deoarece Victor Ponta nu cerut amânarea datei de primire a României în spaţiul Schengen, scrie NewsIn.

“Am citit cu uimire şi indignare cererea deputatei PDL Raluca Turcan, care cere anchetarea instituţională a lui Victor Ponta, pentru presupusa cerere de a nu admite România în Spaţiul Schengen. Uimire, pentru că Raluca Turcan, de la Bucureşti, ştie mai bine decât noi, europarlamentarii PSD aflaţi la Bruxelles şi participanţi în mod direct la discuţii şi la intervenţia lui Victor Ponta în grupul parlamentar al PES, ce a spus acesta despre subiectul care face obiectul preocupării sale prefăcute. Indignare, pentru că dacă este cineva care să fi facut rău României, acela este tocmai soţul domniei sale, care a susţinut, în faţa unei comisii a Parlamentului European, limitarea libertăţii de exprimare prin includerea presei printre vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale. Poate tocmai de aceea s-a simţit obligată să intervină doamna Raluca Turcan. Este jenant să aduci în faţa aceleiaşi comisii transcrierile unor convorbiri telefonice ale unor jurnalişti, despre care nici acum nu s-a demonstrat că au fost obţinute legal, arătând, de fapt, cât de departe au ajuns abuzurile actualei puteri”, susţine Corina Creţu.

Europarlamentarul PSD consideră că obiectul anchetei nu poate fi decât delictul de opinie. “Comisia de care vorbeste dna Turcan nu are obiect. Victor Ponta nu a cerut amânarea datei de primire a României în spaţiul Schengen, şi cu atât mai puţin neprimirea ei. A răspuns unei întrebări punctuale, privind schimbările de la vârful Ministerului Administraţiei şi Internelor, după scandalul de la Piatra Neamţ şi după încercarea de mituire a lui Dan Fătuloiu. Orice om de bun simţ trebuie să recunoască faptul că un astfel de scandal ridică semne de întrebare asupra capacităţii ţării respective de a gestiona aspecte sensibile ale luptei anti-corupţie. Cu poliţişti de frontieră prost plătiţi, cărora tocmai le-au fost reduse salariile cu 25%, nimeni din Europa nu stă liniştit ştiind că ei apără frontierele estice ale Uniunii Europene”, a povestit Corina Creţu.

Social-democrata i-a amintit Ralucăi Turcan şi de declaraţiile ambasadoarei Olandei în România, întrebând-o retoric de ce nu cere şi anchetarea oficialului olandez. “Sau pe cancelarul Germaniei, doamna Merkel, care-i spunea premierului Emil Boc că nu vrea să vadă frontierele României violate de corupţie. Aceste ţări vor decide când aderă România la spaţiul Schengen, din pacate, nu Victor Ponta si PSD”, spune Creţu.

“Doamna Turcan a încercat, după o reţetă deja cunoscută, şi utilizată până la banalizare, să schimbe agenda publică, într-un moment în care Guvernul celei mai proaste guvernări posibile reduce şi mai mult puterea de cumpărare a pensionarilor şi bugetarilor, şi crede că face economii pe seama indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Acest mod de a face politică este ridicol şi lipsit de orizont, nu rezolvă nicio problemă de pe agenda cetăţenilor şi ocultează adevăratele priorităţi ale ţării”, conchide Corina Creţu.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în cadrul căreia Victor Ponta să răspundă pentru acţiunile politice de la nivelul Parlamentului European, împotriva aderării României la spaţiul Schengen, informează un comunicat de presă.

“Voi solicita PDL să înfiinţeze de urgenţă o Comisie de anchetă pentru ca atacurile împotriva intereselor României să fie sancţionate. Acţiunile politice împotriva României din partea unui lider politic român au consecinţe politice şi diplomatice la Bruxelles şi este obligatoriu ca liderul PSD să dea explicaţii instituţionale. În condiţiile în care România trebuie totuşi să promoveze interese naţionale în capitala UE, acţiunile preşedintelui PSD au servit exact politicienilor străini care critică România”, argumentează Turcan.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă