11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBoureanu: Boc are o bilă albă de la Băsescu, dar cu Blaga...

Boureanu: Boc are o bilă albă de la Băsescu, dar cu Blaga PDL a controlat Capitala

Un susţinător al lui Vasile Blaga pentru preşedinţia PDL, deputatul Cristian Boureanu a explicat la emisiunea „Dezbaterile Rl” de ce îl preferă pe acesta în detrimentul premierului Emil Boc, la alegerile interne care vor avea loc pe 14 mai.

„E nevoie de o schimbare, de o trecere de la o administrare canalizată exclusiv spre guvernare la un ritm orientat spre ce are nevoie PDL. Preşedintele partidului trebuie să se ocupe 24 de ore de partid“, a spus Boureanu, care a subliniat că acest lucru nu înseamnă că tabăra lui Blaga nu îl mai susţine pe Emil Boc în funcţia de premier al României.

Vicepreşedintele PDL a explicat că Vasile Blaga este văzut în partid ca un om “ferm, care are autoritate şi care a dovedit că e în stare să conducă o campanie electorală”. Blaga este genul de om care “măsoară de cinci ori şi taie o singură dată, bine tăiat. Emil Boc are un stil de conducere poate un pic mai colegial”.

“Emil Boc a primit o bilă albă de la preşedintele Traian Băsescu, dar nu pot spune că pleacă cu un avantaj. Delegaţii partidului gândesc mult şi ca nişte cetăţeni. Sunt 1.400, mulţi aleşi locali, primari sau preşedinţi de consilii judeţene. Dincolo de declaraţiile publice, eu simt că vor veni şi cu un mandat din partea cetăţenilor, nu doar a membrilor de partid. Iar din partea cetăţenilor se simte nevoia de schimbare”, a mai explicat Boureanu.

Pe de altă parte, Boureanu crede în Vasile Blaga pentru că “a fost capabil să pună interesul instituţiei publice (Ministerul de Interne) deasupra interesului personal. Rar am văzut un ministru care să-şi dea demisia de onoare. El poate a eşuat ca persoană şi nu a reuşit să fie ales (primar al Capitalei), dar scorul PDL cu Vasile Blaga în frunte ne-a făcut să controlăm Consiliul General al Capitalei“.

De asemenea, a mai spus Boureanu, Vasile Blaga ar reprezenta mai bine interesele PDL în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. “E foarte greu să continui să duci la împlinire ce ţi-ai propus la Guvern şi în acelaşi timp să trebuiască să pregăteşti o campanie electorală. Ce faci, stai mai mult la guvern sau mai mult în ţară, alături de partid?”, a observat Boureanu dilema în care s-ar afla premierul Emil Boc.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă