3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSport„Bombardierul din Anzi” și-a anunțat retragerea

„Bombardierul din Anzi” și-a anunțat retragerea

Fotbalistul în vârstă de 41 de ani a făcut anunțul imediat după ce Werder Bremen, actuala sa echipă, şi-a asigurat menţinerea în elita fotbalului german, la finalul manşei secunde a barajului cu Heidenheim.

Pizarro, supranumit “Bombardierul din Anzi”, este al doilea marcator străin din istoria Bundesligii, după polonezul Robert Lewandowski, sud-americanul înscriind 197 de goluri în 490 de meciuri disputate în prima ligă germană.

Luni seara, el s-a aflat pe banca de rezerve a lui Werder Bremen, care a terminat la egalitate, 2-2, pe terenul lui FC Heidenheim, rezultat suficient pentru ca “verzii” să rămână în prima ligă, graţie golurilor marcate în deplasare, după 0-0 în tur.

Claudio Pizarro a sosit la Werder Bremen în august 1999, de unde s-a transferat apoi la Bayern Munchen, echipă la care a jucat în două perioade (2001-2007 şi apoi 2012-2015), cucerind şase titluri de campion al Germaniei, precum şi Liga Campionilor (în 2013), între alte trofee. El a mai evoluat în cursul carierei sale la Chelsea Londra şi FC Koln.

Peruanul este cel mai bun marcator din istoria clubului Werder Bremen, cu 153 de goluri în 320 de meciuri disputate în patru perioade distincte, ocupând totodată locul al şaselea în clasamentul all-time al golgheterilor din Bundesliga.

Piazarro este şi cel mai vârstnic autor al unei triple în prima ligă germană. Pe 2 martie 2016, el a doborât vehicul record al lui Manfred Burgsmuller, marcând de trei ori, la vârsta de 37 ani, 4 luni şi 28 de zile. Trei ani mai târziu, pe 16 februarie 2019, internaţionalul peruan a devenit cel mai vârstnic marcator din campionatul german, înscriind un gol la vârsta de 40 ani şi 136 de zile. De asemenea, el este jucătorul străin cu cele mai multe apariţii în Bundesliga (490).

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă