32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportBoc a cerut Corpului de control să verifice situaţia indemnizaţiilor pentru revoluţionari

Boc a cerut Corpului de control să verifice situaţia indemnizaţiilor pentru revoluţionari

Premierul Emil Boc a declarat luni că aşteaptă o analiză a Corpului de control cu privire la indemnizaţiile pentru revoluţionari, pentru ca ulterior să propună coaliţiei de guvernare promovarea unei legi prin care doar urmaşii celor decedaţi şi răniţii în Revoluţie să primească indemnizaţii.

 

„Aştept acum să îmi facă o analiză Corpul de control al primului-ministru pe marginea temelor sesizate inclusiv de mass-media. În al doilea rând, vreau să văd dacă voi avea suportul în coaliţie pentru a face ordine şi în acest domeniu, pentru că am nevoie de o lege în Parlament pentru a pune lucrurile în ordine”, a spus Boc la postul tv B1.

Premierul a arătat că Guvernul cheltuieşte circa 110 milioane euro anual pentru drepturile revoluţionarilor, iar numărul acestora a crescut de la 4.000 în 2004 la aproape 17.000 în prezent.

În luna iulie Boc a declarat că plăţile către revoluţionari se justifică doar pentru urmaşii persoanelor decedate sau grav rănite în Revoluţia din 1989, iar problema trebuie discutată chiar dacă tema este una sensibilă.

În urma acestei declaraţii, reprezentanţii mai multor organizaţii de revoluţionari au protestat la sediul Guvernului şi i-au cerut premierului lămuriri, solicitându-i totodată să nu le retragă aceste alocaţii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă