19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBlaga:Puterea are obligaţia să asigure cvorumul;senatorii PDL nu pleacă în delegaţie în...

Blaga:Puterea are obligaţia să asigure cvorumul;senatorii PDL nu pleacă în delegaţie în ziua de luni

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că niciun parlamentar al acestui PDL, inclusiv cei care sunt miniştri, nu vor pleca în delegaţii în ziua de luni pentru a putea asigura cvorumul de şedinţă în această Cameră legislativă, potrivit Mediafax.

“Cvorumul e normal, de 68 de senatori. Puterea are obligaţia să îl asigure. E simplu, nu e complicat. Nu va pleca luni niciun ministru în delegaţie şi niciun parlamentar, senator PDL nu va pleca în delegaţie în ziua de luni”, a spus el, după şedinţa grupului PDL, care a avut loc după încheierea şedinţei de plen.

Potrivit afirmaţilor sale, liderul grupului PDL din Senat urmază să poarte discuţii cu premierul Emil Boc privind prezenţa la lucrările Senatului a miniştrilor care sunt şi senatori.

“Şeful de grup a primit sarcină din partea colegilor să discute cu premierul şi, nu la 4 şi cinci, ci la 4 fără cinci, în fiecare luni, să fie în plen”, a arătat democrat-liberalul.

Întrebat dacă votul final la proiectele de lege va fi dat în Senat doar în ziua de luni, Blaga a răspuns afirmativ.

“Putem avea într-o luni, putem avea o dată la două săptămâni, luni. Nu vă faceţi probleme din acest punct de vedere”, a spus preşedintele Senatului.

El s-a declarat, pe de altă parte, mirat că anumiţi colegi au plecat din sală spre finalul şedinţei de miercuri. “Pentru că şi pe mine m-a mirat atunci cum au putut rezista pâna la 17.30 şi n-au mai rezistat de la 17.30 până la 18.00. Cred că nu realizează unii dintre ei situaţia”, a opinat acesta.

Senatorii PDL au avut, miercuri seară, o întâlnire vizând “mobilizarea” pentru asigurarea cvorumului de lucru în Senat pentru perioada următoare, Cristian Rădulescu menţionând că că grupurile coaliţiei au 68 de voturi, cu cel al lui Iulian Urban. “Avem 68 (de voturi – n.r.) cu Urban cu tot, care a spus că este alături de grupul PDL în continuare, deşi şi-a dat demisia din PDL”, a spus el.

Din totalul de 137 de mandate de senator, în prezent sunt ocupate 135, două posturi fiind vacante. Astfel, majoritatea în Senat este de 68 de voturi.

Grupurile parlamentare ale puterii au 67 de membri: PDL – 45, UNPR – 14, UDMR – 8, iar opoziţia are 66 de senatori: PSD – 41, PNL-PC – 25.

Senatorul Iulian Urban şi-a anunţat, miercuri, în plen, demisia din PDL, menţionând că în continuare va activa ca senator independent. Iulian Urban a declarat că, în calitate de senator independent, va vota întotdeauna “orice proiect de lege care vine de la Guvern şi care este bun pentru această ţară”. Urban a explicat că nu a trecut la niciun alt partid politic pentru că nu se regăseşte în niciun alt partid.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă