18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBlaga critică declaraţiile făcute de Baconschi pentru România liberă

Blaga critică declaraţiile făcute de Baconschi pentru România liberă

Secretarul general al PDL Vasile Blaga, a criticat, luni, la televiziunea naţională, declaraţiile făcute de ministrul de Externe într-un interviu acordat România Liberă. Blaga este nemulţumit că Teodor Baconschi s-a “autopropus” pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL.

“Eu îl respect pe domnul Baconschi. Nu cred că şi-a făcut bine autopropunându-se. Candidezi în partid, vii la BPN. Dacă nu te implici cu totul în activitatea de partid e mai greu să candidezi. Dacă eşti permanent conflictul, chiar dacă ai dreptatea de pe lume….. Domnul Baconschi… aţi văzut tot partidul a fost la lansarea fundaţiei sale” a declarat Vasile Blaga, la TVR.

Întrebat dacă ar susţine-o pe Elena Udrea pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, Baconschi a declarat că doamna Udrea “nu aspiră la această funcţie”, dar că îşi doreşte ca el să fie unul dintre prim-vicepreşedinţii partidului.

“Dacă mă întrebaţi pe mine, eu îmi doresc să fiu unul dintre prim-vicepreşedinţii partidului. Mi se pare că ar fi o schimbare de faţadă şi incompletă dacă platforma creştin-democrată pe care o reprezint ar rămâne la coadă. E nevoie de un semnal puternic pentru a arăta că PDL se schimbă. Am transmite un excelent semnal şi partenerilor noştri europeni din PPE”, a spus ministrul de Externe pentru România liberă.

Baconschi şi-a făcut planuri pentru viitorul partidului, în cazul în care va fi ales în funcţia de prim-vicepreşedinte . “Vreau să mă ocup de doctrină, de diaspora, de o relaţie funcţională cu Partidul Popular European, fiindcă şi PDL are nevoie de politică externă -altfel nu ai suficient suport de la aliaţi, indiferent dacă eşti la putere sau în opoziţie”, a spus acesta.

 

 

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă