27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportBlaga avertizează: PDL nu se întâlneşte cu Schulz dacă merge cu Ponta...

Blaga avertizează: PDL nu se întâlneşte cu Schulz dacă merge cu Ponta în Gorj

Liderul PDL, Vasile Blaga, a confirmat, luni, vizita preşedintelui Parlamentului European (PE), Martin Schulz, context în care a avertizat că dacă PDL nu va accepta o întrevedere cu Schulz dacă acesta se va întâlni cu premierul Victor Ponta în Gorj.

În continuare, Blaga a atras atenţia că Schulz nu se poate implica în campania electorală din România şi să îl însoţească pe Ponta la Târgu Jiu: ”Din momentul în care a fost ales preşedinte al PE nu mai face parte din nicio formaţiune politică din PE”.

Blaga a explicat că dacă Schulz va merge cu Victor Ponta la Târgu Jiu, şi se va implica în campania electorală, PDL nu va participa la reuniunea cu grupurile parlamentare alături de preşedintele PE.

“Noi vom participa miercuri la ora 10:00 la lucrările reunite ale Senatului şi Camerei în care Schulz îşi va prezenta mesajul, dar dacă domnul Schulz se va implica în campanie electorală şi se va deplasa în Gorj alături de Ponta, noi nu vom participa la reuniunea cu grupurile palamentare. De altfel, ipocrizia domnului Ponta este fără margini, ştiţi bine ca i-a cerut lui Barroso (preşedinte al Comisiei Europene şi membru al Partidului Popular European din care face parte PDL – n. red.) să nu se implice în campania electorală”, a încheiat liderul PDL.

Amintim că premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vrea să promoveze oraşul Târgu Jiu în rândul personalităţilor europene: “Vreau să promovez ceea ce reprezintă o comoară a României, Târgu Jiu şi operele lui Brâncuşi şi pot să fac asta aducând personalităţi europene. Eu nu vreau să le arăt Casa Poporului, a lui Ceauşescu cum au făcut cei de la PDL”.

Potrivit programului afişat pe site-ul PE, Martin Schulz va sosi marţi la Bucureşti. În aceeaşi zi va avea o întrevedere cu premierul Ponta la sediul Guvernului, urmată de o conferinţă de presă.

Miercuri, 31 octombrie, Schulz va susţine, de la ora 10:00, un discurs în plenul reunit al Parlamentului României, urmat de întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, cu preşedintele Camerei Valeriu Zgonea, cu miniştrii de Externe şi Afaceri Europene Titus Corlăţean şi, respectiv, Leonard Orban, precum şi un discurs în aula Bibliotecii Central Universitare.

Citeşte şi:

Ponta: USL este pregătită să CÂŞTIGE alegerile

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă