21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportBistriţa: PDL va negocia cu PPDD, PER şi UDMR să formeze o...

Bistriţa: PDL va negocia cu PPDD, PER şi UDMR să formeze o alianţă împotriva USL în Consiliul Local

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea va începe o serie de negocieri cu formaţiunile care au intrat în Consiliul Local Bistriţa, PPDD, PER şi UDMR, în aşa fel încât să poată fi făcută o alianţă care să facă opoziţie USL.

“USL nu are majoritate la nivelul Consiliului Local Bistriţa. Au doar zece consilieri, le mai lipseşte un vot care aparţine opoziţiei. Să sperăm că toate cele patru formaţiuni politice aflate în opoziţie (PDL, PPDD, PER şi UDMR – n.r.) vor avea suficientă maturitate pentru a se uni şi a forma o majoritate care să ducă, în ultimă instanţă, la gestionarea, împreună cu primarul, a municipiului Bistriţa”, a declarat Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PDL a spus că i se pare normal să se gândească la o alianţă cu PER, PPDD şi UDMR întrucât USL este “un megaloman politic”.

“Eu cred că noi, cei din opoziţie, va trebui să fim o contrapondere a acestui megaloman politic. Sunt două forţe politice, cea de la putere, şi cei din opoziţie. Fac apel la colegii mei de la celelalte trei formaţiuni să privească cu maximă responsabilitate acest lucru şi să identificăm împreună posibilităţile de a constitui noua majoritate”, a spus Oltean.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (USL), a câştigat un nou mandat, al doilea, dar nu are majoritate în Consiliul Local, unde USL a câştigat doar zece mandate din totalul de 21.

Judecătorul Ofelia Abrudan, preşedintele BEM Bistriţa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în noul Consiliu Local Bistriţa, USL va avea zece mandate, PDL va avea şase, PPDD şi PER câte două, iar UDMR unul.

Cele mai citite

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...

Adio, Paul Auster. Autorul ”Trilogiei New York-ului” a decedat la vârsta de 77 de ani

Paul Auster, celebrul scriitor american cunoscut pentru romanele sale captivante, poemele și scenariile de film, a încetat din viață la vârsta de 77 de...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă