16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportBirourile Permanente ale celor două Camere, convocate vineri la ora 11.00

Birourile Permanente ale celor două Camere, convocate vineri la ora 11.00

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc vineri, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul legat de audierile în comisiile de specialitate ale miniştrilor propuşi în Cabinetul Victor Ponta şi votul în plen asupra noului guvern, potrivit Mediafax.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc vineri, începând cu ora 11.00, la sala “Barbu Catargiu”.

Programul de guvernare şi lista miniştrilor propuşi în Cabinetul Ponta şi fost depuse, joi seară, la Parlament, de ministrul delegat desemnat pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa.

“Am depus, aşa cum prevede procedura, la cabinetul preşedintelui Camerei, solicitarea premierului desemnat Victor Ponta de a întruni Camerele reunite în vederea învestiturii”, a spus Duşa.

El a precizat că la solictarea lui Ponta a anexat şi programul de guvernare şi lista cu miniştrii carse urmează a primi votul Parlamentului.

Potrivit lui Duşa, componenţa Cabinetului este cea anunţată de premierul desemnat, mai puţin ministrul propus pentru strategii guvernamentale, Victor Alistar.

Duşa a spus că programul de guvernare este structurat pe 17 capitole şi are 53 de pagini, fiind un program social-liberal care prevede măsuri de creştere economică pentrul anul în curs.

“Este pentru anul 2012 şi prevede repararea prejudiciilor aduse pensionarilor prin aplicarea impozitului de 5,5% şi reîntregirea salariilor la nivelul anului 2010”, a subliniat Duşa.

El şi-a manifestat speranţa ca vineri Birourile Permanente reunite să convoace pentru luni dimineaţa, la ora 10.00 sau 11.00, comisiile pentru audieri şi după-amiază plenul pentru învestirea Guvernului.

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă