25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportBiografie Daniel Funeriu, desemnat ministru al Educatiei

Biografie Daniel Funeriu, desemnat ministru al Educatiei

Daniel Funeriu, propus pentru a treia oara la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, este europarlamentar PDL si vicepresedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii, scrie Mediafax. El a mai fost propus pentur acelasi post si in Guvernele Croitoru si Negoita.

Daniel Funeriu s-a nascut la Arad, in 11 aprilie 1971.

In prezent este membru al Parlamentului European (Comisia de cultura, educatie si media), coordonator al Comisiei de educatie si cercetare din PDL, fiind si membru in grupul de experti pentru elaborarea "Strategiei cercetarii din Romania intre 2007 si 2013" si coordonator al comisiei de educatie si cercetare din PDL.

Acesta ocupa si functia de team leader la Marie Curie Excellence, Technical University Munchen (universitate clasata pe prima pozitie in Germania) si Principal Investigator in cadrul IGGSE (International Graduate School of Science and Engineering, Technical University Munchen).

Este, de asemenea, si vicepresedinte in Comisia Prezidentiala pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania.

Funeriu are mai multe studii si titluri stiintifice, ca cel de inginer in chimie, European Higher Institute of Chemistry, Strasbourg, Franta (1991-1994), masterat (DEA) in chimie organica si supramoleculara, Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, Franta (1994-1995), doctorat, coordonator J. -M. Lehn (laureat Nobel in chimie), Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, Franta(1995-1999).

Daniel Funeriu a facut mai multe stagii in strainatate: stagiu stiintific (patru luni) la Merck&Co, Rahway, New Jersey, USA (1994), stagiu stiintific (trei luni) la Zeneca Fine Chemicals, Huddersfield, Anglia (1994).

A fost asistent la Universite Louis Pasteur, Strasbourg, Franta (1995-1998), conferentiar la College de France, Paris (1998-1999), cercetator stiintific la Scripps Research Institute, La Jolla, California (1999-2002), cercetator stiintific la National Institute of Advanced Industrial Since and Tehnology (AIST), Osaka, Japonia, (2002-2006).

Funeriu a obtinut un grant de cercetare UE de doua milioane de euro (Marie Curie Excellence Grant), cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finantare acordata pentru un proiect individual.

Printre domeniile sale de expertiza stiintifica se numara chimia organica de sinteza, chimie supramoleculara, ingineria structurilor peptidice.

Vorbeste perfect engleza si franceza, germana la nivel mediu si are si cunostinte de japoneza. Funeriu este casatorit.

La audierile pentru Guvernul Croitoru, Funeriu a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă