20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportBăsescu, la Summitul de la Haga: România, a treia ţară care a...

Băsescu, la Summitul de la Haga: România, a treia ţară care a returnat combustibilul nuclear

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni şi marţi, la Summit-ul Securităţii Nucleare de la Haga (Regatul Ţărilor de Jos).

 

Principalele declaraţii ale preşedintelui, în format LIVE TEXT, după Summit:

– România a avut un set de angajamente în privinţa sectorului nucelar. România, a treia ţară care a returnat combustibilul nuclear.

-Mulţi nu-şi dau seama de importanţa existenţei întregului ciclu nuclear într-o ţară. România deţine acest ciclu.

– România va primi în 2016 o misiune follow-up pentru a se vedea creşterea nivelului de securitate nucleară. Nu vorbim de securitatea standard, pe care România o îndeplineşte, (…) discutăm de creşterea peste standardul cerut de documentaţia tenică. Aceste creşteri de standar vin din întâmplările, defecţiunile produse în timp.

Citeşte şi: Kremlin: G8 fără Rusia afectează toate statele membre ale grupului

 _ _ _ _

Lideri din peste 50 de state s-au reunit, luni, la Haga pentru discuţii privind terorismul nuclear, eclipsate de criza de la Marea Neagră şi o reuniune G8 care ar putea exclude Rusia.

La summit a fost prezent şi preşedintele SUA, Barack Obama. Reuniunea G7 are loc în timpul Summitului privind Securitatea Nucleară (NSS), cu scopul de a discuta ce măsuri să ia împotriva Rusiei, criticată pentru anexarea Crimeii, în contextul în care unii se tem că Vladimir Putin ar putea să vizeze şi alte părţi ale teritoriului Ucrainei.

Cele mai citite

Zeci de persoane, care încercau să ajungă în Piaţa Taksim pentru o manifestaţie de 1 Mai, reţinute de poliţie

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine.Primele altercaţii au apărut în timp...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă