22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Cer interzicerea partidului Jobbik pe teritoriul României. Graţierea lui Popescu,...

Băsescu: Cer interzicerea partidului Jobbik pe teritoriul României. Graţierea lui Popescu, o campanie nejustificată

”Parlamentul a refuzat din nou să lase Justiţia liberă”, a declarat şeful statului, referindu-se la dosarul Chiţoiu. Băsescu a mai spus că taxa suplimentară pe combustibili nu este necesară, doarece sunt destui bani ”ascunşi” în buget pentru a se renunţa la această taxă. Totodată Traian Băsescu face un apel către Guvern şi Parlament să interzică partidul extremist Jobbik peteritoriul României.

Şeful statului spune că nu este cazul graţierii lui Gică Popescu sau al lui George Becali şi cede că este vorba despre o campanie nejustificată. Însă medalia lui Popescu nu-i va fi retrasă.

”Am constatat că majoritatea parlamentară a refuzat să lase justiţia liberă în condţiile în care Parlamentul României este acuzat în raportul UE care vizează actele de corupţie şi care se referă la toate cele 28 de state dar la noi e menţionat Parlamentul ca o instituţie care împiedică independenţa justiţiei”.

Citeşte şi: Băsescu, despre cazul Chiţoiu: Guvernul Ponta este un guvern corupt. În alte cazuri s-a aprobat urmărirea penală

”Noul episod, cel legat de domnul Chiţoiu este o confirmare a ceea ce s-a înscris în raportul MCV dar şi în raportul cu privire la corupţia la nivelul UE. Parlamentul este o instituţie care nu respectă standaredele statului de drept. Acest episod are şi o altă conotaţie pentru că el viza o anchetă cu privire la modul în care o OUG, 94/2013 cu privire la ASF a fost emisă şi manipulată de diverşi politicieni şi confirmă faptul că guverbul Ponta e un guvern corupt”

”Dacă s-ar fi dat aviz ca domnul Chiţoiu să fie anchetat cu certitudine ar fi trebuit să spună şi cum a primit aprobarea de la premier. Cu privire la această OUG Chiţoiu a spus câteva minciuni în Parlament care au părut a fi o justificare. Chiţoiu minte. El a avut sesizări nu de la FMI sau alte institutii, care s-au manifestat şi au avut exigenţe de modificare a legislatiei ASF, dar legea initială de functionare a fost retrimisa de mine in Parlament exact din cauza modificarilor care ulterior au venit si din partea FMI: probleme legate de vechime – în sesizarea mea se cereau 10 ani, nu au acceptat, au ramas la 7 ani, şi când au avut nevoie să elimine pe cineva au ramas la 7 ani”.

”În trimiterea înapoi a legii de funcţionare a ASF-ului menţionam lucruri legate de incompatibilităţi. În OUG se face referire la incompatibilităţi dar se emite o categorie: să nu fierude ale parlamentarilor sau parlamentari. Exact tot felul de rude ale parlamentarilor sunt în ASF”.

”Majoritatea parlamentară, şi în mod deosebit PSD, partener cu UDMR, au protrejat investigarea unui act de corupţie la nivel parlamentar. Analizând modul de reacţie al Parlamentului, am mai constatat un lucru: Parlamentul a refuzat să constate încetarea mandatului pentru doi parlamentari declaraţi definitiv incompatibili – Daniel Akos Mora şi Ştefan Bucur Stoica, constataţi ca fiind incompatibili, şi nimeni nu a luat notă de aceste hotărâri. Este un număr destul de mare de parlamentari pentru care s-a cerut aprobare pentru începerea urmăririi penale şi a fost refuzată: Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, Daniel Chiţoiu”.

”În cazul parlamentarilor Varujan Vosganian, Borbeli, Dobre şi Chiţoiu nu s-a încuviinţat urmărirea penală. Aceştia sunt parlamentari influenţi”.

”Este o mare diferenţă de tratament. Pentru deputatul ”auto”, parlamentarul Coman, Parlamentul a încuviinţat arestarea. În cazul deputaţilor Stan, Cosma Vlad Alexandu, nu s-a încuviinţat arestarea”.

”Aceşti politicieni sunt parte a sistemului corupt din Parlament. Sunt toţi politicieni cu şatate vechi”.

”Facem eforturi uriaşe să deschidem porţile Schengen”.

”Statul este discreditat”.

Despre taxa pe combustibil

”O spun încă o dată: această taxă suplimentară nu este enecesară. În bugetul de stat sunt ascunşi suficienţi bani pentru a se renunţa la această taxă”.

Introducerea acestei taxe va creşte preţurile la produsele de consum.

Despre extremiştii maghiari

Citeşte şi: Băsescu cere Guvernului şi Parlamenului interzicerea partidului Jobbik pe teritoriul României

”Cer public Guvernului şi Parlamentului să emită act normativ prin care să se interzică prezenţa membrilor partidului Jobbik pe teritoriul României”.

Problema extremiştilor maghiari va fi discutată în CSAT.

”Voi acţiona în funcţie de decizia instanţei, în cazul retragerii decoraţiei lui Tokes”.

Despre Călin Popescu Tăriceanu, Băsescu spune că este un surogat al lui Antonescu.

Citeşte şi:  Băsescu: Ponta o să-l mângâie pe cap pe Tăriceanu şi o să-i spună ”Crinuţ”

Ponta o să-l mângâie pe cap şi o să-i spună Crinuţ

Despre graţierea în cazurile Becali şi Gică Popescu

Mi se pare o campanie nejustificată. Mama lui Becali a fost la relaţii cu publicul şi a lăsat o petiţie.

Am un aviz negativ legat de graţierea lui Becali, dela ministrul Justiţiei. Este unulfacultativ, însă vă rog să vedeţi că nu am făcut prea multe graţieri. În al doilea mandat nu am făcut graţieri nici măcar pe motive umanitare.

Citeşte şi: Băsescu, despre graţierea lui Gică Popescu: O campanie nejustificată

Preşedintele poate să facă foarte mult rău prin abuzul de graţieri, justiţiei. Am fost extrem de reţinut şi în primul mandat.

Voi reflecta de la caz la caz. În acest mandat nu am avut niciun motiv să fac vreo graţiere.

Despre decoraţia lui Popescu, Băsescu spune că nu o să i-o ridice. Omul care aintrat în închisoare pentru că a greşit, nu poate fi negat pentru ceea ce a fost înainte.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat, marţi, că a avut o întâlnire, luni, la sediul Fundaţiei Mişcarea Populară, cu mai mulţi lideri de filiale din fundaţie şi din partid, cu care a discutat despre ce a vrut de la această costrucţie, când a propus înfiinţarea ei.Preşedintele a ţinut să precizeze că ştie toată lumea că s-a despărţit definitiv de PDL, că nu are nimic în comun, în abordările politice, cu actuala conducere a partidului şi că a propus formarea unei fundaţii, care se numeşte Mişcarea Populară, care a generat un partid.

“Ieri am fost la sediul Fundaţiei, pentru nişte discuţii. Să ştiţi că am dreptul să mă dus la sediul oricărei fundaţii, nu este o încălcare a statutului de preşedinte, cum am dreptul să mă duc şi la orice partid. Un singur lucru nu am dreptul să fac, să devin membru al unui partid, dar nimeni nu mă poate opri să susţin, să votez partidul Mişcarea Populară”, a declarat şeful statului.

Despre concluziile acestor discuţii, preşedintele Băsescu a spus că s-a dus să îi cunoască pe cei care sunt şefi de filială ai partidului şi şefii de filială ai fundaţiei.

“A fost prima dată când am avut ocazia, fiind şi şefii de filială, să le spun ce aş fi vrut de la această constructţie, când am propus să se formeze”, a mai adăugat preşedintele Băsescu, afirmând că a fost o discuţie politică.

Despre certificatele verzi

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Legea certificatelor verzi este în Parlament şi a fost retrimisă pentru că trebuia să vină un aviz de la Comisia Europeană, precizând că nu are nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce sunt îndeplinite toate procedurile, conform Mediafax.

“Este retrimisă la Parlament pentru că trebuia să vină un aviz de la Comisia Europeană. Vă asigur că nu am nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce îndepinim toate procedurile, pentru ca România să nu se mai aleagă cu un infrigement”, a spus şeful statului.

Citeşte şi: Guvernul îl acuză pe Băsescu de dezinformare, în privinţa certificatelor verzi

Sindicaliştii trebuie să protesteze la Cotroceni, nu la Guvern, a declarat premierul Ponta, adăugând că preşedintele Băsescu este cel care refuză promulgarea legii privind certificatele verzi şi “subminează”, astfel, economia naţională şi precizând că este dispus să protesteze şi el la Cotroceni.

În 26 februarie, preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în cazul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile.

Băsescu a arătat în sesizarea de neconstituţionalitate trimisă Curţii Constituţionale că, în opinia Comisiei Europene, procedura de notificare şi pre-notificare, impusă de Articolul 108 alineatul (3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, nu a fost respectată, fapt ce poate atrage declanşarea unei proceduri de infringement împotriva României.

Preşedintele a precizat că OUG 57/2013, aprobată prin legea transmisă spre promulgare, modifică schema de ajutor de stat SA 33134 2011/N-RO.

“Guvernul României a emis această Ordonanţă de Urgenţă în data de 4 iunie 2013, ea fiind publicată în Monitorul Oficial al României, Partea 335 din data de 7 iunie 2013, cu intrare în vigoare la data de 1 iulie 2013. Drept urmare, în data de 24 iunie 2013 Comisia Europeană a transmis o scrisoare către Reprezentanţa Permanentă a Comisiei Europene, prin care precizează faptul că nu a fost transmisă nicio prenotificare, în sensul alineatului (3) al Articolului 108 din Tratat, privind modificarea schemei de ajutor de stat”, a arătat preşedintele în sesizare.

Departamentul pentru Energie arăta, după sesizarea CC, că a respectat toate procedurile în relaţia cu Comisia Europeană la modificarea legislaţiei privind producţia de energie regenerabilă, precizând că preşedintele Traian Băsescu nu a luat în calcul “date esenţiale ale procesului de comunicare cu CE”.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă