16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportBaschetU-BT Cluj-Napoca, cu un pas în sferturile de finală ale EuroCup, după...

U-BT Cluj-Napoca, cu un pas în sferturile de finală ale EuroCup, după o victorie dramatică pe terenul deținătoarei trofeului

Formația de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca e cu un pas în sferturile de finală ale EuroCup, după ce a reușit o victorie istorică în fața deținătoarei trofeului, formația spaniolă Dreamland Gran Canaria, în deplasare, cu scorul de 113-111.

Clujenii s-au impus după prelungiri, după ce scorul a fost egal la capătul celor patru sferturi (20-37, 34-20, 23-16, 21-25). Elevii lui Silvășan au obținut victoria graţie unui coş marcat de Emanuel Căţe în penultima secundă a prelungirilor.

Meciul a fost unul spectaculos, cu multe răsturnări de scor pe final, cu ratări de aruncări libere şi reuşite de trei puncte, formaţia clujeană reuşind să câştige deşi gazdele au revenit de mai multe ori.

Dreamland Gran Canaria a început excelent jocul, dar „U” a reuşit să recupereze un pasiv de 19 puncte existent la un moment dat, deşi nu a putut conta pe jucători importanţi precum cubanezul Karel Guzman (microleziune fibrilară) sau americanul DJ Seeley (tendinopatie la genunchi).

Cu victoria din Spania, echipa clujeană a urcat pe locul al doilea, iar dacă se va impune în ultima etapă se va califica direct în sferturile de finală ale competiţiei.

„U” va juca ultimul meci pe 7 februarie, tot în deplasare, cu 7bet-Lietkabelis Panevezys, în timp ce Dreamland Gran Canaria va juca în deplasare cu Buducnost VOLI Podgorica.

Clasament

1. Mincidelice JL Bourg-en-Bresse 14 victorii-3 înfrângeri
2. U-BT Cluj-Napoca 13-4
3. Dreamland Gran Canaria 12-5
4. ratiopharm Ulm 9-8
5. Aris Midea Salonic 8-9
6. Turk Telekom Ankara 7-10
7. Buducnost VOLI Podgorica 7-10
8. Dolomiti Energia Trento 7-10
9. 7bet-Lietkabelis Panevezys 6-11
10. Slask Wroclaw 2-15

Primele două clasate din fiecare grupă să califică direct în sferturile de finală, iar formaţiile aflate pe locurile 3-6 merg în optimi.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă