19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBaschetCSO Voluntari, calificată în finala Ligii Nord-Europene

CSO Voluntari, calificată în finala Ligii Nord-Europene

CSO Voluntari s-a calificat în finala Ligii Nord-Europene de baschet masculin (ENBL), după ce a învins echipa belgiană RSW Liege Basket cu scorul de 80-79 (19-23, 33-16, 17-17, 11-23), marţi, în prima semifinală de la Aarhus (Danemarca).

Ilfovenii au făcut un sfert doi excelent, astfel că după 20 de minute conduceau la diferenţă de 13 puncte, care s-a menţinut până înaintea ultimului sfert. Belgienii au făcut un joc foarte bun şi au reuşit chiar să întoarcă scorul, conducând cu 79-78 când mai erau 76 de secunde. CSO Voluntari a beneficiat de trei libere, din care Kodi Justice a transformat două. Echipa din Liege a ratat până la final două aruncări de trei puncte, iar formaţia din Voluntari a irosit două libere prin Kwamain Mitchell.

Kodi Justice a fost MVP-ul echipei antrenate de Ainars Bagatskis, cu 28 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Laszlo Polyaka adăugat 15 p, 4 rec, Keyshawn Maklik Feazell a contribuit cu 13 p, 7 rec, iar Jay Thomas Shumate, cu 10 p, 4 rec.

De la învinşi s-au remarcat Jamelle Hagins 22 p, 6 rec, 4 pd, Olivier Troisfontaines 15 p, Ejimofor Anosike 14 p, 4 rec, Angel Rodriguez 12 p, 6 rec, 14 pd.

În faza grupelor, CSO Voluntari a învins-o pe Royal Liege Basket cu 89-68, pe teren propriu.

În finală, Voluntari va juca contra celor de la Bakken Bears Aarhus, care au învins-o pe BC Siauliai cu 90-77. Meciul este programat miercuri.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă