Baschet: China, eliminată de la Cupa Mondială pe care o găzduiește

Selecţionata Chinei a fost eliminată de la Cupa Mondială de baschet masculin pe care o găzduieşte, după ce a fost învinsă de Venezuela cu scorul de 72-59, miercuri, la Beijing, în ultimul său meci din grupă.

Share

Rl online 0 comentarii

05.09.2019 - 12:08

Deşi se afla în cea mai accesibilă grupă, China era formaţia cea mai slab clasată în clasamentul FIBA (locul 30), dar părea să compenseze lipsa de valoare prin susţinerea publicului. După o victorie în faţa selecţionatei Cote d'Ivoire, China a ratat şansa calificării în faza a doua a competiţiei în meciul pierdut în ultima secundă în faţa Poloniei (locul 25 în ierarhia FIBA).

În faţa Venezuelei (locul 20 în clasamentul FIBA), China nu a avut prea multe şanse, fiind condusă la diferenţă de zece puncte încă de la pauză. Liderul Yi Jianlian, fost jucător în NBA, nu a reuşit decât 11 puncte în acest meci.

Spania a făcut diferenţa în meciul cu Iranul doar în ultimul minut. Cele două echipe erau la egalitate cu un minut şi 49 de secunde înainte de final, când un coş de trei puncte al lui Sergio Llull a făcut diferenţa, ibericii marcând ultimele opt puncte ale meciului, câştigat cu 73-65. Marc Gasol a fost cel mai bun marcator cu 16 puncte.

Serbia a dominat Italia, în faţa căreia s-a impus cu 92-77, condusă de Bogdan Bogdanovic (31 puncte) şi Nikola Jokic (15 puncte).

Comentarii