15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportAvioane de recunoastere israeliene au survolat teritoriul Romaniei

Avioane de recunoastere israeliene au survolat teritoriul Romaniei

Doua avioane de vânatoare F-16, apartinând fortelor aeriene ale Israelului, au patruns joi în spatiul aerian al mai multor tari din Europa de Rasarit, între care si Romania, potrivit presei din Ungaria si Israel, citate de Agerpres.

Desi oficiali de la Budapesta au declarat initial ca aviatia militara israeliana are dreptul sa survoleze Ungaria, premierul Gordon Bajnai le-a cerut ministrilor de resort sa verifice imediat informatia aparuta în presa, potrivit purtatorului de cuvânt al guvernului ungar, Domokos Szollar.

Premierul ungar asteapta informatii exacte din partea ministrilor de externe, al apararii si transporturilor, conform aceluiasi purtator de cuvânt.

Potrivit armatei ungare, avioanele israeliene s-au apropiat de pista de decolare-aterizare de pe aeroportul international Ferihegy din Budapesta, dar fara sa aterizeze. Apoi au virat si au parasit teritoriul Ungariei, transmite Canalul 2 al ITV.

Publicatia Magyar Nemzet informeaza, citând o sursa sub rezerva anonimatului, despre patrunderea celor doua avioane în spatiul aerian al Ungariei, însotindu-si textul cu fotografia a doua avioane israeliene care au efectuat un zbor deasupra Ungariei.

În afara de Ungaria, avioanele israeliene au fost depistate joi si în spatiul aerian al Turciei, Bulgariei si României.

Potrivit presei ungare, avioanele israeliene de recunoastere au survolat spatiul aerian al tarilor europene cu scopul de a culege date. Mass-media relateaza ca la bordul acestora se afla instalate echipamente pentru culegere de informatii, detectare si monitorizare a miscarilor obiectivelor de mici dimensiuni la sol.

Autoritatile din Turcia, Bulgaria si România, în spatiul aerian al carora au fost detectate avioanele israeliene, nu au facut nicio declaratie cu privire la acest incident.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă