Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avertismentul FIFPro în legătură cu reducerile salariale din fotbal

Jonas Baer-Hoffman, secretarul general al sindicatului internaţional al fotbaliştilor profesionişti (FIFPro), a lansat un avertisment în legătură cu faptul că jucătorilor li se cere să accepte reduceri salariale după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

26.03.2020 - 19:26

FIFPro nu se va opune continuării sezonului după data normală de 30 iunie, dacă diferitele federaţii vor stabili acest lucru, însă "este nevoie de o decizie colectivă". De exemplu, niciun jucător nu ar trebui să fie concediat cu două săptămâni înainte de finalul sezonului dacă acesta va fi prelungit până la mijlocul lui iulie.

"În ţările în care un profesionist nu câştigă mai mult decât un angajat obişnuit, pur şi simplu nu poţi spune da reducerii salariului", a declarat Baer-Hoffmann pentru revista Kicker. El a menţionat un studiu realizat în urmă cu câţiva ani, potrivit căruia peste 75% dintre jucătorii profesionişti câştigă cel mult 3.650 de euro pe lună.

"Dacă treceţi graniţa dintre Germania şi Cehia, sunt mulţi profesionişti, care câştigă doar între 1.500 şi 2.000 de euro pe lună, iar în divizia a doua din Grecia, uneori doar câteva sute de euro. De aceea nu vrem să formulăm o recomandare generală în faţa acestei măsuri", a spus Baer-Hoffmann.

Comentarii