18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportAu cedat presiunilor

Au cedat presiunilor

Un preot, un contabil si un judecator in timpul fostului regim comunist au incercat in sedinta de luni a CNSAS spalarea lui Felix de pacatele turnatoriei. Florian Chiritescu a ajuns sa-si dea cu parerea despre ce inseamna si ce nu politie politica dupa ce o buna perioada a lucrat ca expert contabil dupa cum rezulta din CV-ul improvizat de pe pagina de net a CNSAS. El a terminat in 1984 Facultatea de Contabilitate din cadrul ASE, ocupand ulterior functii de “mare raspundere”: seful departamentului economico-financiar al CNSLR-Fratia, director Economic al Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura a Sindicatelor si expert contabil. Un ilustru anonim care prin bunavointa PSD a aterizat direct la CNSAS.
Preotul este Laurentiu Tanase, pe fruntea caruia sta tot antetul PSD. Dupa ce a terminat Facultatea de Teologie Ortodoxa, el a plecat sa se scoleasca in cele sfinte prin strainatate, avand tot felul de burse prin Elvetia si Franta. Studiile despre Dumnezeu l-au ajutat sa-si faca o idee si despre ce inseamna si ce nu politie politica din moment ce a fost atat de categoric ca Felix nu a fost turnator, desi a dat pe goarna cel putin trei persoane. Dupa ce a lucrat ca lector universitar la Facultatea de Teologie si apoi, intre 2001 si 2004, ca secretar de stat la Ministerul Culturii, Tanase a fost plasat de catre social-democrati in Colegiul CNSAS.
Judecatorul este Corneliu Turianu, propus de PD, care din postura de magistrat a pus si el umarul la dezvoltarea multilaterala a statului socialist. El a terminat Facultatea de Drept in 1966, iar in 1985 a devenit doctor in drept. Incepand cu anul 1967 si-a executat cu brio misiunea de “slujitor al dreptatii” si al legilor comuniste prin mai multe tribunale, Revolutia prinzandu-l la Tribunalul Municipiului Bucuresti in functia de judecator-presedinte de sectie.
Preotul Tanase si contabilul Chiritescu nu au raspuns ieri la telefon pentru a ne prezenta argumentele care au stat la baza deciziei lor de a vota in favoarea contestatiei lui Felix. In schimb, Turianu a refuzat sa-si justifice decizia pe motiv ca Sergiu Andon s-ar putea folosi de argumentele sale cand va contesta decizia CNSAS la Curtea de Apel. De asemenea, lui Turianu i s-a facut subit teama ca ii vom trunchia declaratiile. “Aceasta decizie va merge la Curtea de Apel… Ce vreti, sa-i fac eu pledoaria lui Andon?… Am avut mai multe experiente neplacute cu ziaristii, mi-au trunchiat declaratiile”, a spus Turianu, care a admis, intr-un final, ca el nu considera ca Felix a facut politie politica…

“Soldati credinciosi ai partidelor”

Mircea Dinescu i-a caracterizat pe cei trei drept “soldati credinciosi” ai partidelor care i-au propus pentru Colegiul CNSAS, lasand sa se inteleaga ca tocmai pentru asta au fost trimisi la CNSAS: sa fie ascultatori. “Este o problema dramatica, dupa parerea mea, mai ales ca vor urma si alti brontozauri politici. Chestia asta cu apartenenta, ca fiecare partid trebuie sa-si desemneze… este o mare eroare dupa parerea mea, pentru ca baietii functioneaza. Se stie la fiecare cine a fost propus, cine l-a propus din partidul cutare. Si astia respecta, sunt soldati credinciosi ai partidului”, a spus Dinescu intr-un interviu acordat BBC.

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă