7.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Anunț de ultimă oră! Rafael Nadal nu va participa la Wimbledon şi nici la Jocurile Olimpice

oficială de Twitter. Odată cu anunțul, Rafael Nadal a dorit să explice de ce a luat această hotărâre neașteptată:

„O asemenea decizie nu este niciodată uşor de luat, dar trebuie să-mi ascult corpul şi după ce am discutat cu echipa mea am înţeles că este decizia corectă’”, a scris Rafael Nadar în mediul online.

Într-o altă postare tenismenul a continuat:

„ Scopul este să-mi prelungesc cariera și să fac în continuare ceea ce mă bucură, adică să concurez la cel mai înalt nivel și să lupt în continuare pentru acele obiective profesionale și personale la nivelul maxim al competiției”.

Aceasta va fi a treia oară din 2005, când Nadal nu a jucat la All England Club. De asemenea acesta a lipsit de la Wimbledon și în 2009 și 2016.

Nadal, în vârstă de 35 de ani, a mai spus că distanța scurtă dintre French Open și Wimbledon este parte a deciziei sale. Rafael Nadal, de 13 ori campion la Roland Garros, a fost eliminat în semifinale vinerea trecută de Novak Djokovic. Extragerea principală de la Wimbledon începe pe 28 iunie.

 

Nadal este de două ori campion la Wimbledon, câștigând titlul în 2008 și 2010. A câștigat medalii olimpice de aur la simplu la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 și dublu la Jocurile de la Rio de Janeiro din 2016.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă