33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportAntonescu: Propun deputaţilor liberali să voteze pentru încuviinţarea cererii în cazul Cosma

Antonescu: Propun deputaţilor liberali să voteze pentru încuviinţarea cererii în cazul Cosma

Crin Antonescu, a declarat, luni, că va propune deputaţilor liberali să voteze pentru încuviinţarea cererii privind arestarea preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma.

“Va fi supusă votului cererea de ridicare a imunităţii unui coleg deputat (Vlad Cosma – n.r.). Voi merge la şedinţă, voi cere colegilor deputaţi liberali să voteze pentru încuviinţarea acestei cereri. Până la o sentinţă definitivă, crededem în prezumtia de nevinovaţie şi îi socotim nevinovaţi chiar şi pe cei împotriva cărora a fost începută urmărirea penală, dar am convingerea că pentru imaginea parlamentului această cerere trebuie încuviinţată şi cer deputaţilor liberali vot faborabil”, a spus Antonescu, conform Mediafax.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să îl audieze, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, în cazul căruia Ministerul Justiţiei a solicitat încuviinţarea arestării preventive.

Comisia juridică urmează să întocmească un raport, care va fi supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Antonescu: Legea Amnistiei trebuie respinsă urgent. Ponta: O să continuăm împreună

Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica preciza zilele trecute că lucrările comisiei şi votul în privinţa acestei cereri a Ministerului Justiţiei vor fi secrete.

“Noi nu ne putem pronunţa pe temeinicie, ci numai din punct de vedere juridic vedem ce probe sunt la dosar, dacă sunt probe şi ce conţine acel dosar. Probabil, trebuie să ai ceva acolo ca să ceri arestarea preventivă, ca să încuviinţezi arestarea însemnă că este o faptă deosebit de gravă care este de o periculozitate aparte”, a mai spus Nica.

Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o primă lectură a dosarului care a fost transmis Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Cosma a venit la Comisia juridică din Camera Deputaţilor însoţit de avocatul său şi deputatul Cătălina Ştefănescu pentru a studia dosarul pentru care se cere încuviinţarea arestării preventive.

La ieşirea de la Comisia juridică, deputatul a refuzat să facă declaraţii cu privire la dosar, precizând că singura sa declaraţie va fi cea din plenul Camerei Deputaţilor, când se va supune votului solicitarea DNA.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă