10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică

Antonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după întrevederea cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, că aceasta a făcut consideraţii generale la adresa României, non-partizane, de natură valorică şi care nu pot fi considerate un avertisment, potrivit Mediafax.

Solicitat să comenteze declaraţiile şefului statului lituanian, făcute în conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele Traian Băsescu, în cursul dimineţii, Antonescu a precizat: “Ceea ce domnia sa a spus nu poate fi socotit drept avertisment. Au fost nişte consideraţii – a şi precizat – la fel de valabile pentru România, pentru Liatuania, pentru oricare altă ţară a UE în legătură cu ce ar trebui să facă oamenii politici, dar în niciun caz pe tonul pe care au părut a-l sugera relatările de presă de dimineaţă”.

Antonescu a arătat că întrevederea sa cu preşedintele Lituaniei a constat într-o discuţie foarte plăcută, în care a descoperit un om politic prieten al României.

“Am avut o discuţie chiar foarte plăcută. Din punctul meu de vedere, a fost o întâlnire foarte frumoasă, în sensul că am descoperit un om politic şi cu experienţă, cu experienţă în calitate de comisar european, un om politic prieten al României, care a făcut nişte consideraţii generale, de natură valorică, non-partizane – lucru care m-a impresionat foarte plăcut, pentru că în ultima vreme am fost obişnuiţi cu declaraţii foarte partizane ale unor omologi sau resposanbili europeni – un om cu experienţă, cu valori, care vorbea cu convingere despre aceste valori”, a spus Antonescu.

El a admis că declaraţiile făcute de dimineaţă de Dalia Grybauskaite au fost “foarte apăsate”, dar a arătat că el, în întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele lituanian, nu a avut un asemnea interlocutor.

“Declaraţiile de dimineaţă erau, ca să spun aşa, foarte apăsate. Nu am avut un asemenea interlocutor, a fost o discuţie pritenească, din care avem cu toţii de câştigat, pentru că era o discuţie cu un prieten”, a spus Antonescu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă