22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportAntonescu lui Boc: Conduceţi un guvern construit pe sistemul naşilor şi cumetrilor

Antonescu lui Boc: Conduceţi un guvern construit pe sistemul naşilor şi cumetrilor

Preşedintele PNL a atacat violent Guvernul condus de Emil Boc, acuzându-l că omoară sistemul privat din România, potrivit Realitatea.net.

“Aţi vorbit despre interese, acţiuni, structuri transpartinice. Ce altceva este majoritatea dumneavoastră decât o structură transpartinică cu acte în regulă? PDL nu mai există, există o organizaţie transpartinică care conduce ţara. Aţi făcut depolitizare dumneavoastră? Reformă înseamnă descentralizare. Dumneavoastră aţi dus pe cele mai înalte culmi feudalismul românesc. Conduceţi o echipă ministerială alcătuită pe criterii feudale, alcătuită pe sistemul, la propriu, al naşilor şi cumetrilor. Vorbiţi de sacrificiile românilor. Şi dumneavoastră sunteţi sacrifici? Ne puteţi da un exemplu?”, a declarat liderul PNL în cadrul dezbaterilor pe moţiunea de cenzură a Opoziţiei.

Antonescu a făcut un apel la parlamentarii puterii să voteze moţiunea de cenzură, indiferent care este opţiunea lor, acuzând că abţinerea este “o perversiune pseudo-democratică” din partea lui Traian Băsescu şi i-a îndemnat pe aleşi să-l trimită pe Emil Boc “la muncă”.

“Cea mai spectaculoasă dintre premiere şi cea mai importantă este că mai orice putere încearcă instinctiv să pună pumnul în gura opoziţiei. S-a întâmplat chestiunea asta în cei 20 de ani bolnavi, dar ca puterea să pună pumnul în gura majorităţii nu am mai pomenit şi vă atrag atenţia că asta este o perversiune pseudo-democratică, la care, dacă stăpânul dumneavoastră vrea să vă supună, noi nu avem de ce accepta”, a spus Antonescu.

El le-a transmit aleşilor că sunt “datori cu un vot”, oricare ar fi acesta şi, chiar dacă acesta este “împotriva majorităţii zdrobitoare” din această ţară, el va apăra dreptul parlamentarilor de a şi-l exprima, însă s-a arătat contrariat de situaţia în care un Guvern în exerciţiu poate avea “zero voturi” în Parlament. “Dacă pretindem în continuare că suntem democraţi, că vrem democraţie, că nu dorim să ieşim din peisajul civilizaţiei democratice şi europene, asumaţi-vă astăzi răspunderea, pentru că vă spun, ca de atâtea ori, noi reprezentăm această ţară, noi conducem, nu daţi vina pe altcineva. Responsabilitatea este a dvs”, le-a spus Antonescu parlamentarilor.

În final, liberalul a glumit pe seama discursului lui Emil Boc, care a vorbit despre asistaţii sociali, spunând că premierul este tânăr, în putere, “cu oarecare calificare” şi nu trebuie asistat, ci trimis la muncă. “Domnul Emil Boc este este un tânăr român încă un putere, cu oarecare calificare, care nu mai trebui asistat, care trebuie trimis la muncă şi îşi va găsi de muncă. (…) Daţi-le voie în ţara asta celor care vor să muncească să o facă în condiţii oneste şi ajutaţi-i numai pe cei care nu pot să munească. De la Boc la Elena Udrea pot toţi să muncească, vă asigur. Vă rog să vă exprimaţi votul”, a conchis Antonescu.

 

 

Cele mai citite

INCREDIBIL. UDMR a obținut 488 de voturi la europarlamentarele de la Câmpina unde sunt doar… 19 maghiari

Scorul foarte bun obținut de UDMR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 a scos în evidență și o situație surprinzătoare și totodată...

Rusia – Ucraina, ziua 842: Zelenski cere G7 un Plan Marshall

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor din ţările G7 să aprobe un "Plan Marshall" pentru reconstrucţia Ucrainei după pagubele cauzate de invazia Rusiei. Avem...

Nu scăpăm de vremea rea! Cod galben de furtuni în București și localități din 24 de județe, pe parcursul zilei de vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în 24 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti,...
Ultima oră
Pe aceeași temă