16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportAntonescu:Gestul lui Băsescu de a nu da mâna cu membrii USL, fără...

Antonescu:Gestul lui Băsescu de a nu da mâna cu membrii USL, fără precedent, ciudat, ieşit din comun

Preşedintele PNL Crin Antonescu a catalogat ca fiind “fără precedent, ciudat, ieşit din comun şi special” gestul preşedintelui Traian Băsescu de a nu da mâna cu membrii USL cu care s-a întâlnit, miercuri după-amiază, la Cotroceni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul liberal a declarat, miercuri, într-o conferinţă la Buzău, că nu l-a deranjat gestul preşedintelui de a nu da mâna cu membrii USL, aşa cum se obişnuieşte în întâlnirile protocolare, însă gestul a fost “unul fără precedent, un gest ciudat, ieşit din comun şi special”.

Crin Antonescu a confirmat, totodată, că discuţiile cu şeful statului au fost dure “politic”, însă a adăugat că faţă de alte dăţi preşedintele ar fi fost “mai deschis” când a venit vorba “de dispariţia Guvernului Boc”.

“Domnul Ponta i-a prezentat propunerile noastre şi asupra lor s-a discutat serios, de această dată s-a discutat serios, mai ales asupra celor care presupuneau disparitia Guvernului Boc. Nu stiu de ce, a fost mai deschis ca altă dată”, a afirmat Antonescu.

Liberalul a mai spus că momentul mai delicat al discuţiei a fost atunci când i-a spus preşedintelui că patronează un sistem corupt, replica acestuia fiind că şi politicienii sunt corupţi.

“Ne-am gândit că ar putea avea loc chiar bruscări fizice, nu era presă acolo, nu era nimic. Ne uitam îngrijoraţi, până la urmă l-am văzut pe domnul Turcan şi o doamnă – altă doamnă, nu aceea – care era paşnică. Nu au fost incidente, au existat niste schimburi mai dure, politic. În deschiderea discuţiei pe subiectul pentru care ne invitase, respectiv iminentul acord fiscal, pentru că el nu există, şi aderarea României la acord, în introducere i-am cerut permisiunea, în calitate de liberal destul de vechi, să fac câteva consideraţii şi să vorbim despre reforma statului.

În România de trei ani statul social care a fost demolat, nimicit, nu a fost înlocuit cu statul performant decât la propagandă şi filaj, ci a fost înlocuit cu un stat mai clientalar şi mai corupt ca niciodată. Sub conducerea politică a domnului Băsescu, sub protecţia lui, ţara e jefuită de un grup de oameni care fură tot, bani publici, voturi, primari, oameni supăraţi. L-am iîntrebat când începe austeritatea pentru clienţii lor, pentru hoţi, iar la asta Băsescu a obiectat că şi pe noi, politicienii, ne consideră corupţi. L-am întrebat dacă ne consideră pe noi corupţi şi dacă are dovezi să se ducă la domnul Morar, să facă cunoştinţă cu el şi să rezolve problema”, a mai declarat Crin Antonescu.

Liderul lberal a adăugat că, dincolo de acest moment, discuţiile s-au purtat serios, inclusiv atunci când a venit vorba despre schimbarea Guvernului Boc.

Preşedintele Traian Băsescu nu ar fi dat mâna cu liderii USL Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice, care au relatat şi un schimb de replici Băsescu-Antonescu.

Conform surselor citate, discuţiile dintre şeful statului şi liderii USL au fost marcate şi de pasaje tensionate, unul dintre acestea fiind constituit de acuzele de corupţie aruncate de ambele părţi.

Astfel, sursele citate au arătat că liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Traian Băsescu că patronează un sistem corupt, în care toţi sunt corupţi şi fură.

După ce l-a ascultat, Băsescu i-ar fi spus lui Antonescu: “Şi voi sunteţi corupţi!”.

“Cine, eu?”, ar fi replicat Antonescu, potrivit surselor citate.

“Voi, politicienii”, i-a replicat Băsescu, au precizat aceleaşi surse.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă