22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Dacă există voinţă politică, poate fi modificat articolul care prevede limitele...

Antonescu: Dacă există voinţă politică, poate fi modificat articolul care prevede limitele revizuirii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în situaţia în care există “voinţă politică” şi o majoritate favorabilă, pot fi operate modificări inclusiv în cazul articolului din Constituţie care stabileşte limitele revizuirii legii fundamentale, potrivit Mediafax.

Antonescu a fost întrebat cum vede ideea modificării articolului din Constituţie care stabileşte punctele în care legea fundamentală nu poate fi revizuită, idee lansată de premierul Victor Ponta.

“În principiu, vorbind despre o revizuire, avem descrise în Constituţia actuală limitele revizuirii, dar discuţia se poate duce în condiţiile în care există voinţă politică şi există majoritate, în orice direcţie. Eu o să vă invit încă o dată, insistent, să înţelegeţi că punctul de vedere al USL pe ce ne-am înţeles şi susţinem în comun, ce eventual e divergent, nu poate fi prezentat decât după ce aceste discuţii sunt finalizate între noi”, a răspuns liderul PNL.

Totodată, Antonescu a anunţat, la finalul şedinţei USL, că până săptămâna viitoare vor fi convenite la nivelul Uniunii principiile comune pentru revizuirea legii fundamentale.

“Am stabilit un calendar, există discuţii care se poartă pe paliere diferite la nivelul membrilor comisiei (de revizuire a Constituţiei, n.r.) a şefilor comisiilor de specialitate, nivelul parlamentarilor jurişti şi, după aceea, acolo unde sunt divergenţe, o întrunire politică pe care o vom avea. Probabil până la începutul săptămânii viitoare cred eu că toate lucrurile acestea … dar trebuie să vă dezamăgesc poate să vă spun că nu sunt deocamdată mari divergenţe la orizont”, a susţinut Antonescu.

În ceea ce priveşte accesul presei la lucrările comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, Antonescu a menţionat că va supune din nou votului decizia ca lucrările acestui for să fie deschise sau nu jurnaliştilor.

“Am de gând din nou să o supun votului colegilor mei, pentru că n-o pot face, chiar dacă sunt preşedinte al comisiei (parlamentare de revizuire, n.r.) cu forţa, să aveţi acces în permanenţă, la toate lucrările comisiei, ba chiar dacă vă puteţi împărţi să însoţiţi fiecare membru al comisiei şi după ce pleacă acasă, deci nimeni nu încearcă să vă îngrădească accesul la ceea ce se discută acolo. Nimeni nu a tăinuit în vreun fel poziţii, am spus doar că lucrările comisiei pe conţinut n-au început”, a susţinut liderul PNL.

Cele mai citite

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...

Spondiloza cervicală: ce este, cum afectează coloana vertebrală și care sunt opțiunile de tratament

Spondiloza cervicală poate fi cauzată de mai multe lucruri, dar cel mai adesea este legată de îmbătrânire. Discurile și articulațiile gâtului sunt afectate încet,...

Consiliile de Administrație ale TAROM și CNAB nu mai sunt funcționale. Se rupe coaliția în companiile de stat?

Consiliile de Administrație (CA) ale TAROM și Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) nu mai sunt funcționale, în acest moment, au declarat, pentru “România liberă”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă