14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Categoric, prezenţa PSD la consultări nu poate fi interpretată ca o...

Antonescu: Categoric, prezenţa PSD la consultări nu poate fi interpretată ca o plecare din opoziţie

Preşedintele PNL Crin Antonescu a intervenit luni, la Antena 3, în cadrul unei emisiuni în care era invitat Victor Ponta ţinând să asigure că prezenţa PSD la consultările de la Cotroceni nu reprezintă o trădare a opoziţiei şi nici o “înţelegere pe sub mână” cu Traian Băsescu, informează NewsIn.

“Domnul Victor Ponta astăzi a avut o discuţie cu mine în legătură cu această situaţie privitoare la consultări. Eu i-am spus, şi cred în continuare acest lucru, că este decizia fiecărui partid. Categoric, prezenţa PSD la aceste consultări azi nu poate fi interpretată nicicum ca o plecare din opoziţie, ca o înţelegere pe sub mână cu Traian Băsescu sau ceva de genul acesta. I-am prezentat punctul nostru de vedere, i-am spus evident că PSD-ul ia ce decizie doreşte. Noi am decis de mai multă vreme că nu locul, ora, anturajul, temele de discuţie determină prezenţa noastră, ci pur şi simplu calitatea interlocutorului, adică a domnului Băsescu”a povestit Antonescu.

El a precizat că PNL nu mai merge la nicio consultare cu şeful statului decât pe temele-limită prevăzute de Contituţie pentru că “în momentul în care te duci la un preşedinte înseamnă că, fie el şi adversar politic, îi recunoşti un minimum de credibilitate, de prestigiu, de autoritate”. “Pentru noi, Traian Băsescu definitiv a pierdut-o şi oricât am şti cu toţii că în ţările civilizate există dialog politic instituţional chiar între adversarii politici cei mai înrăiţi, Traian Băsescu e cel care demult nu a mai respectat nicio regulă a jocului. Ca atare, el este definitiv nefrecventabil pentru noi, în sensul acesta nici măcar într-o formulă unită nu vom participa vreodată câtă vreme Traian Băsescu va fi preşedinte la o întrunire convocată de el ca preşedinte”, a explicat liberalul.

Antonescu a precizat că discuţiile de luni dintre liderii opoziţiei au reprezentat un “câştig”. “Sunt convins că şi PSD, şi PC, ca şi PNL, înţeleg că e vremea să căutăm toate posibilităţile pentru a găsi rezolvări radicale la un rău radical, care e Traian Băsescu şi actuala putere”, a punctat liderul PNL.

Intervenţia lui Antonescu a avut loc după ce, în cadrul emisiunii de la Antena 3, preşedintele PSD a povestit despre contextul în care a participat la consultările de la Cotroceni. Victor Ponta i-a mulţumit liderului PNL pentru susţinere şi a ţinut să asigure că dacă are de ales între PNL-PC şi invitaţii de la Băsescu nu va exista vreo ezitare. “Alegem PNL-PC, sunt colegii noştri de opoziţie, cred din ce în ce mai mult că în această formulă o să reuşim să-i dăm jos pe Băsescu şi Boc”, a precizat preşedintele PSD.

Anterior, Ponta a susţinut că întrunirea de luni a liderilor opoziţiei a fost “cea mai corectă şi cea mai pragmatică discuţie” la care a asistat “în ultimii ani între nişte partide politice”. Liderul PSD a povestit cum a decurs întrunirea dintre liderii opoziţiei de luni pe tema consultărilor de la Cotroceni.

“Am discutat cu Crin Antonescu, cu Daniel Constantin, am înţeles temeiurile pentru care ei au spus că nu merg, noi ne-am respectat ceea ce spusesem că vom face dacă ne cheamă separat, ne-am dus, am discutat exact (…) Am discutat cu Crin Antonescu şi cu Daniel Constantin şi am stabilit. Ei au spus «Domne’, noi am luat o decizie, nu ne cere să ne-o schimbăm, respectă-ne această decizie, înţelegem situaţia cu schimbarea, cu ora, cu ce-aţi spus voi, mergi şi dacă poţi să spui în numele… că venim şi discutăm ca opoziţie unită». Dar astăzi a fost prima zi în care am avansat la modul serios în această direcţie”, a povestit Ponta, asigurând că în cadrul consultărilor nu s-au discutat decât subiectele făcute deja publice.

Preşedintele PSD a precizat că i-a mai comunicat lui Traian Băsescu ceea ce stabilise cu Antonescu şi Constantin, anume că este ultima dată când participă la invitaţii transmise în ultimul moment, urmând ca pe viitor cele trei partide să ia o decizie comună pe tema subiectului consultărilor de la Cotroceni.

De altfel, liderul social-democrat a insistat pe ideea că necesitatea prezentării la Cotroceni a delegaţiei PSD a fost dată de cerinţele electoratului de a fi reprezentat şi de a i se transmite problemele până la cel mai înalt nivel.

Victor Ponta a condus luni o delegaţie a PSD la consultările de la Cotroceni, în condiţiile în care PNL şi PC au refuzat să participe la discuţiile la care preşedintele a invitat partidele de opoziţie, separat de cele reprezentând arcul guvernamental.

Cele mai citite

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă