15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Băsescu n-are ce reproşa opoziţiei, şi-a asumat măsurile de criză

Antonescu: Băsescu n-are ce reproşa opoziţiei, şi-a asumat măsurile de criză

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Realitatea Tv, că şeful statului nu are ce reproşa opoziţiei, având în vedere că şi-a asumat deciziile economice împotriva crizei, adăugând că Traian Băsescu spune “vorbe de doi lei”, potrivit Mediafax.

Antonescu a ţinut să comenteze o afirmaţie a şefului statului, făcută săptămâna trecută, prin care Traian Băsescu le atrăgea atenţia liderilor opoziţiei, că pot fi contra Guvernului, dar nu şi “contra poporului”.

“Mă rog. Acuma pe la începutul anilor ’90 cand se semăna confuzia asta, domne, opoziţie, opoziţie, mai mârâi, dar ai grijă să nu fi contra poporului, asta, iertaţi-mi formula, e chiar o vorbă de doi lei. Adâncă, adâncă, dar de doi lei aşa. Să fie împotriva Guvernului, dar să nu fie împotriva ţării. Păi cine e împotriva ţării, opoziţia odihnită sau epuizată sau cei care pur şi simplu le bagă mâna în buzunar oamenilor fără a le da nicio perspectivă?”, a susţinut Crin Antonescu la Realitatea Tv.

El a subliniat că “măsurile economice sunt decisive ca măsurile chirurgicale” şi trebuie discutate cu oamenii care sunt cu adevărat competenţi, reproşându-i preşedintelui că nu a pus un ministru de finanţe “desprins de clientelă şi competent”.

“Prima ta măsură ca politician este să pui ministru de finanţe cu adevărat competent şi desprins de clientelă. Iar opţiunea politică majoră, soluţia pentru problemele sistemului politic şi administrativ românesc nu e opţiunea pentu un tip de impozit sau altul, un cuantum de impozit sau altul, ci e opţiunea pentru o politică eliberată de dictatura clientelei”, a spus liderul PNL.

El a reiterat faptul că PNL este gata “să-şi bage pielea la saramură” şi să asigure o guvernare alternativă la PDL , precizând că liberalii caută toate soluţiile pentru a scăpa România de actuala guvernare, luând în calcul inclusiv suspendarea din funcţie a preşedintelui.

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă