16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Absorbţia REDUSĂ a fondurilor europene nu poate fi pusă în CÂRCA...

Antonescu: Absorbţia REDUSĂ a fondurilor europene nu poate fi pusă în CÂRCA actualului Guvern

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după întrevederea cu preşedintele Lituaniei, că aceasta a insistat asupra gravităţii faptului că România a accesat foarte puţine fonduri europene, dar a precizat că acest lucru nu poate fi pus în “cârca” actualului Guvern, potrivit Mediafax.

Citeşte şi:

Antonescu, despre Schengen: E vechea poveste, a conjuncturilor politice, nu e vorba despre un Guvern

“Cred că ideile noastre s-au întâlnit foarte bine în ceea ce priveşte (…) capacitatea absorbţiei de fonduri europene, pentru că domnia sa, ca fost comisar pentru buget al UE, cunoaşte foarte bine această problemă şi a insistat asupra gravităţii faptului că România a absorbit atât de puţine fonduri, că e pe ultimul loc la absorbţie, lucru despre care, cum ştiţi şi dumneavoastră, şi eu, şi domnia sa, nu putem să-l punem în cârca actualului Guvern, ci e vorba aici de nişte ani în şir”, a spus Antonescu.

El a mai arătat că discuţia cu preşedintele lituanian a privit şi capacitatea centrilor de putere din statul român – Parlamentul, Guvern, Preşedinţie – de a construi o acţiune coerentă, indiferent de schimbările care survin în urma alegerilor.

“Ideile noastre s-au întâlnit foarte bine în ceea ce priveşte (…) mai ales capacitatea acestor centri de putere din statul român – că e vorba de Parlament, că e vorba de Guvern, că e vorba de Preşedinţie – de a construi o acţiune convergentă, coerentă şi de durată, indiferent ce schimbări au loc în aceste puncte de putere în urma alegerilor, în sprijinul României şi al politicii sale europene”, a spus Antonescu.

Cele mai citite

Victorie cu record pentru Simone Tempestini în Raliul Argeșului

Simone Tempestini a ajuns la cinci victorii în Raliul Argeșului, un record absolut al competiției, după ce s-a impus autoritar în etapa care a...

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă