16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportANI: Acuzaţiile lui Marko Bela sunt nefondate

ANI: Acuzaţiile lui Marko Bela sunt nefondate

ANI respinge “ferm şi fără echivoc” acuzaţiile lansate, vineri, de liderul UDMR Marko Bela în legătură cu lipsa de eficienţă a Agenţiei şi cu folosirea instituţiei “pentru a se strânge de gât şi şantaja reciproc politicienii”.

“Agenţia Naţională de Integritate respinge ferm şi fără echivoc acuzaţiile nefondate ale domnului Marko Bela. Afirmaţiile domnului Marko Bela sunt cu atât mai grave, cu cât domnia sa este Preşedintele UDMR (Uniunea Democrată a Maghiarilor din România), partid politic reprezentat în Parlamentul României, şi vicepremier în Guvernul României. Referitor la lipsa de eficienţă a Agenţiei Naţionale de Integritate, indicăm rapoartele Comisiei Europene care au statuat punctual evoluţia pozitivă şi eficienţa Agenţiei Naţionale de Integritate în contextul luptei împotriva corupţiei, din care cităm”, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, agenţiei Mediafax.

Referitor la acuzaţiile legate de lipsa de eficienţă, ANI menţionează că au existat rapoarte ale CE “care au statuat punctual evoluţia pozitivă şi eficienţa Agenţiei Naţionale de Integritate în contextul luptei împotriva corupţiei”.

În comunicat se arată că este regretabilă referirea lui Marko Bela la ANI şi DNA, “deoarece, de-a lungul timpului, acestea au fost singurele menţionate de către Comisia Europeană înregistrând evoluţii pozitive şi progrese în procesul de luptă împotriva corupţiei, având în vedere îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe domeniul justiţiei, precum şi necesitatea internă de combatere eficientă a unui fenomen privind averile nejustificate, conflicte de interese şi incompatibilităţi”.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), că nu vede eficienţa unor instituţii ca ANI sau DNA, adăugând că problema corupţiei nu va fi rezolvată dacă acestea “sunt folosite pentru a se strânge de gât şi şantaja reciproc politicienii”.

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă