10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportAndronescu: Guvernul va fi vinovat de crimă dacă nu rezolvă problema învăţătoarei...

Andronescu: Guvernul va fi vinovat de crimă dacă nu rezolvă problema învăţătoarei în greva foamei

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a afirmat luni în Camerei Superioare că actualul Guvern trebuie găsească o soluţie în cazul învăţătoarei Cristiana Anghel, aflată în cea de-a 56-a zi de grevă a foamei, în caz contrar Executivul putând fi vinovat de crimă, informează NewsIn.

“Doamna învăţătoare duce o luptă dreptă cu un Guvern care o tratează, din păcate, abuziv şi nedrept. Întrucât starea sănătăţii doamnei învăţătoare Cristiana Anghel se agravează cu fiecare zi, cer autorităţilor statului român să se implice în identificarea soluţiei pentru rezolvarea problemei pentru care doamna Cristiana Anghel a intrat în greva foamei”, a solicitat Andronescu.

Totodată, senatorul PSD a făcut un nou apel către învăţătoarea aflată în greva foamei să înceteze cu această formă de protest.

Cristiana Anghel i-a transmis duminică liderului PDL Adriean Videanu că atitudinea guvernanţilor este cea care o condamnă la moarte. Ea precizează că ministrul Daniel Funeriu a vizitat-o o singură dată.

“Eu îi spun domnului Videanu că eu sunt o singură persoană, care se vede, deci este la suprafaţă. Este o crimă ceea ce se întâmplă, iar prin atitudinea lor, cei care guvernează, care mă lasă să rabd de foame şi să-mi pun sănătatea şi viaţa în pericol, nu fac decât să mă condamne la moarte”, a afirmat Anghel, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

Videanu a fost întrebat ce face PDL în mod concret faţă de cazul învăţătoarei.

“PDL cred că a făcut demersul corect. Ministrul Educaţiei care are responsabilitatea din acest punct de vedere a fost şi este în contact cu doamna în ideea de a găsi soluţii”, a spus

De partea sa, preşedintele PSD, Victor Ponta, a cerut sâmbătă delegaţilor la Congresul PSD ca, în semn de solidaritate, să aplaude demersul învăţătoarei. Ulterior, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a solicitat în cadrul Congresului să se aprobe un apel către Cristiana Anghel de a renunţa la această formă de protest, cerându-le delegaţilor din Olt şi Caracal să-i transmită acesteia aprecierea şi solidaritatea partidului.

Câteva ore mai târziu, Cristiana Anghel, într-o intervenţie la RTV, a mulţumit fostului şef de stat Ion Iliescu şi PSD pentru, dar a precizat că nu va răspunde apelului acestora de a renunţa la forma sa de protest.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă