13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportAmbasadorul Germaniei la Bucureşti pledează pentru „continuarea fermă a parcursului de întărire...

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti pledează pentru „continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei în România”

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Cort Meier-Klodt, a anunţat că Germania pledează pentru stabilitate şi predictibilitate în România şi pentru „continuarea fermă a parcursului de întărire a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei în ţară”, informează News.ro.

„Guvernul federal sprijină acest aspect de multă vreme, la cel mai înalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cât şi preşedintele federal Gauck, în cursul vizitei sale întreprinse în 2016 în România, au subliniat cât se poate de clar acest lucru în discuţiile purtate cu preşedintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanţi ai justiţiei şi ai societăţii civile, exprimându-şi respectul pentru performanţele atinse de România în ultimii ani”, a spus Ambasadorul.

Şeful misiunii diplomatice germane de la Bucureşti a precizat, referitor la intenţia preşedintelui Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiţiei, că trebuie să existe un dialog „deschis şi transparent” între experţi şi Parlament şi că trebuie găsite „căile de participare” pentru toţi partenerii implicaţi. El a atras, însă, atenţia că nu este de datoria sa să spună cum se va realiza acest lucru.

În ceea ce priveşte politica de securitate şi cea privind comerţul exterior, „va fi nevoie (…) de sporirea eforturilor noastre, eforturi care trebuie să fie comune, europene”, a precizat diplomatul, avertizând că singura cale spre succes este prin luarea în calcul şi a beneficiilor paneuropene. În aceste condiţii, Germania este pregătită să intensifice colaborarea bilaterală cu România, cu atât mai mult cu cât anul acesta se împlinesc 25 de ani de semnarea Tratatului de prietenie româno-german şi 50 de ani de relaţii diplomatice.

Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă