11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportAmbasada SUA îl contrazice pe Mircea Geoană. Ce spune senatorul

Ambasada SUA îl contrazice pe Mircea Geoană. Ce spune senatorul

UPDATE 14.20: Senatorul Mircea Geoană susține, într-un punct de vedere remis redacției, că reacția Ambasadei este în acord cu declarațiile sale anterioare.

Redăm în întregime punctul de vedere al lui Mircea Geoană:

”Punctul de vedere al ambasadei SUA este în acord cu declarațiile mele de ieri. Eu i-am prezentat Victoriei Nuland o posibilă evoluție a scenei politice din România, pentru că este absolut firesc ca principalii noștri parteneri să fie informați de la sursă.
Discuții cu privire la aceste schimbări pe scena politică românescă se află deja în spațiul public. Lucru acesta nu înseamnă că oficialii americani au exprimat o preferință pentru o anumită conducere politică în România. Aceasta este o alegere care privește exclusiv poporul român și Parlamentul național”.

Ambasada SUA la București a emis, vineri, un comunicat oficial în care contrazice afirmațiile făcute de senatorul Mircea Geoană după vizita Victoriei Nuland la București, cu privire la susținerea americană pentru un nou Guvern.

În urma întrevederii cu Victoria Nuland, Mircea Geoană a declarat că SUA este de acord cu faptul că România are nevoie de un nou început şi de aceea, pe lângă un nou Preşedinte, este nevoie şi de o nouă majoritate guvernamentală care să propună şi să implementeze un Nou Proiect Naţional.

„Adjunctul secretarului de stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, nu a facut niciun fel de comentariu referitor la preferinta pentru o anumita conducere politica in Romania. Aceasta este o chestiune care priveste exclusiv poporul roman”, a transmis Ambasada SUA, potrivit paginadepolitica.ro.

Adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, a efectuat, miercuri, o vizită de o zi la București, în care s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, dar și câțiva lideri politici importanți, printre care Mircea Geoană, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă