10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportAmbasada Franței îi cere scuze lui Dacian Cioloș

Ambasada Franței îi cere scuze lui Dacian Cioloș

Ambasada Franței la București a precizat, joi, că premierul desemnat al României, Dacian Cioloș, nu are cetățenie franceză și și-a cerut scuze că la baza acestei presupuneri a fost o informație eronată, apărută pe site-ul ambasadei.

Ambasada a mai spus, într-un comunicat remis redacției, că informația privind dubla cetățenie a premierului desemnat este ”eronată”. Această idee a pornit de la un discurs publicat pe site-ul ambasadei, cu ocazia unei recepții care a avut loc pe 5 martie.

”Această recepție nu a avut legătură cu domnul Dacian Cioloș, care de altfel nici nu a asistat la ea. În textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a menționat, printre altele, în versiunea în limba franceză că domnul Dacian Cioloș este « cetățean româno-francez» iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetățenie”, transmit reprezentanții Ambasadei Franței.

Pentru a evita eventuale neclarități, textul a fost șters astăzi de pe site-ul Ambasadei Franței.

Mai mult, ambasadorul Franței a transmis ca regretă difuzarea unei informații inexacte și utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversă și a prezentat ”scuzele sale cele mai sincere”  premierului Dacian Cioloș.

În ultimele zile, în spațiul public a circulat informația că premierul desemnat are dublă cetățenie. La începutul săptămânii, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe fostul parlamentar Dacian Cioloș pentru funcția pe premier, după ce, miercurea trecută, premierul Victor Ponta a demisionat.

În prezent, Cioloș participă la consultări cu liderii partidelelor parlamentare, pentru a obține votul de încredere al Parlamentului.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă