19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiTurcia, noua campioană europeană la volei feminin

Turcia, noua campioană europeană la volei feminin

Naționala de volei feminin a Turciei a reușit să câştige ediţia 2023 a Campionatului European, după ce a învins Serbia cu 3-2 (25-27, 25-21, 22-25, 25-22, 15-13) în finala disputată la Bruxelles.

Serbia, campioana mondială en titre, a condus cu 1-0 şi 2-1, înainte de a se înclina la tiebreak în faţa echipei turce, din rândurile căreia s-a remarcat jucătoarea de origine cubaneză Melissa Vargas, autoarea a 41 de puncte.

Turcia, aflată pe prima poziţie în ierarhia mondială, a atins anterior semifinalele la precedentele patru ediţii ale Campionatului European, clasându-se pe locul secund în 2019.

Medalia de bronz a revenit Olandei, care s-a impus cu 3-0 (25-23, 28-26, 25-20) în faţa Italiei, în meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea.

România a terminat pe locul 11, aceasta fiind cea mai bună clasare de la Europeanul din 2005. Naționala tricoloră a avut cea mai mică medie de vârstă dintre toate cele 24 de echipe care au luat startul la Campionatul European: 21 de ani și 8 luni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...
Ultima oră
Pe aceeași temă