16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, duel cu Franța în optimile de finală ale Campionatului European de...

România, duel cu Franța în optimile de finală ale Campionatului European de volei feminin

Naţionala de volei feminin a României a terminat pe locul trei în grupa B a Campionatului European și va înfrunta echipa Franţei în optimile de finală.

România a fost învinsă de Bulgaria cu scorul de 3-2 (26-24, 18-25, 25-17, 22-25, 15-12), în ultimul meci din grupa B a Campionatului European de volei feminin – CEV EuroVolley 2023, disputat în „Palazzo dello Sport” din Torino. Cu calificarea în „optimi” deja asigurată, fetele noastre au jucat admirabil în disputa cu vecinele de la sud de Dunăre și numai câteva puncte au făcut ca România să nu sărbătorească al treilea succes în grupe la Europeanul de volei feminin.

În fața a aproape 3500 de spectatori, „tricolorele” au cedat dramatic, după un meci care a durat două ore şi 27 de minute. MVP-ul echipei noastre a fost Adelina Budăi-Ungureanu, cu 21 de puncte. De asemenea, Elizabet Lenke Inneh a reuşit 18 puncte, iar Rodica Buterez a contribuit cu 13 puncte.

Cu două victorii, 3-1 cu Croaţia şi 3-2 cu Bosnia-Herţegovina, și trei înfrângeri, 0-3 cu Italia, 2-3 cu Elveția și 2-3 cu Bulgaria, România a încheiat pe locul trei în grupa B, cu un total de 7 puncte. „Tricolorele” au fost devansate doar de campioana europeană en titre Italia, care a terminat cu 15 puncte, și Bulgaria, cu 11 puncte. Pe locul patru a terminat Elveția (6 puncte), Bosnia a fost pe cinci (5 puncte), iar Croația a ocupat ultima poziție, cu un punct. Primele patru clasate din fiecare grupă s-au calificat mai departe.

În optimile de finală, reprezentativa României se va duela cu selecționata Franței, ocupanta poziției secunde din grupa D. Meciul se va disputa sâmbătă, 26 august, la Florența.

Cel mai bun rezultat al României la un Campionat European este medalia de bronz cucerită în 1963. De cealaltă parte, cea mai mare performanță a Franței la un European este locul 7, obținut la ediția din 2021. Atunci, „tricolorele” au ocupat locul 23 din 24 de participante.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă