11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, primul succes la Campionatul European de Volei. Tricolorele s-au impus în...

România, primul succes la Campionatul European de Volei. Tricolorele s-au impus în fața Croației

Naţionala României de volei a obţinut prima victorie la Campionatul European, după ce a reușit să se impună în fața Croației cu scorul de 3-1 (25-22, 25-21, 23-25, 25-19), joi seara, la Monza, în Italia.

După un eşec fără drept de apel (0-3) în faţa Italiei, deţinătoarea titlului continental, tricolorele s-au impus în faţa Croaţiei după aproape două ore de joc.

Cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez a fost Elizabet Lenke Inneh, cu 22 de puncte. Adelina Budăi-Ungureanu a contribuit cu 17 puncte, iar Rodica Buterez a adăugat 16.

De la învinse s-au remarcat Andrea Mihaljevic (17 puncte), Bozana Butigan (12), Lucija Mlinar (11) şi Martina Samadan (11).

Meciul s-a desfăşurat în faţa a 875 de spectatori şi a fost arbitrat de Maria de las Olas Rordriguez Machin (Spania) şi de Dejan Rogic (Serbia).

Campionatul European de volei are loc în perioada 15 august – 3 septembrie în patru ţări, Belgia, Italia, Estonia şi Germania.

România va juca în continuare cu Elveţia (19 august), Bosnia-Herţegovina (21 august) şi Bulgaria (22 august). Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală.

La Europeanul din 2021, care a avut loc în Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia, tricolorele au ocupat penultimul loc, 23.

Cel mai bun rezultat al României la un Campionat European feminin s-a înregistrat în 1963, când tricolorele au obţinut bronzul pe teren propriu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă