15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, debut cu stângul la Campionatul Mondial de polo masculin. Tricolorii au...

România, debut cu stângul la Campionatul Mondial de polo masculin. Tricolorii au pierdut în fața Ungariei

Naționala de polo masculin a României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 15-8 (5-2, 5-2, 2-3, 3-1), în primul său meci din Grupa D a Campionatului Mondial de la Doha.

Tricolorii au cedat fără drept de apel în faţa unei adversare mult mai valoroase, golurile echipei antrenate de Bogdan Rath fiind marcate de Vlad Georgescu (2), Tudor Fulea (2), Matei Luţescu, Andrei Prioteasa, Silvian Colodrovschi, Andrei Neamţu.

Pentru Ungaria au înscris Gergo Zalanki (3 goluri), Marton Vamos (2), Gergo Fekete (2), Adam Nagy (2), Szilard Jansik (2), Krisztian Manhercz (2), Daniel Angyal şi Toni Josef Nemet.

În celălalt meci al grupei, Italia a surclasat Kazahstanul cu 33-3.

România va juca următoarele meciuri pe 7 februarie cu Kazahstan şi pe 9 februarie cu Italia. Tricolorii vin după ce s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută.

Câştigătoarele grupelor se califică direct în sferturile de finală, formaţiile de pe poziţiile doi şi trei joacă baraj pentru sferturi, în timp ce ultimele clasate evoluează pentru locurile 13-16.

Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, vor obţine biletele pentru Paris. Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt deja calificate la JO 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă