12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiRomânia, 13 medalii la Campionatele Balcanice de Ciclism pe Șosea

România, 13 medalii la Campionatele Balcanice de Ciclism pe Șosea

Echipa naţională de şosea a României a câştigat 13 medalii, şapte de aur, patru de argint şi două de bronz, la Campionatele Balcanice de Ciclism pe Șosea desfăşurate în weekend în Larissa.

România a participat cu 18 sportivi, care au fost însoţiţi de antrenorul federal Cristiano Valoppi şi antrenorii Viorel Grosu şi Cristian Axente, precum şi de mecanicul Alexandru-Ionuţ Avram.

Manuela Mureşan (Dinamo-BikeXpert-Superbet) a câştigat două medalii de aur la elite, la contratimp şi fond, Emil Dima (CSA Steaua/Sofer Savini Due OMZ) a obţinut o medalie de argint şi o clasare pe locul patru, la elite masculin. Eduard-Michael Grosu (HRE Mazowsze Serce Polski Cycling Team) a reuşit o clasare pe 9 la elite.

La Under-23, Mihnea Alexandru Harasim (CSM Constanţa/Sofer Savini Due OMZ) a câştigat o medalie de aur şi un loc 11, în timp ce Şerban Luncan (ACS Olimpic Zărneşti/High Level Sport GrupoTormo) a luat o medalie de argint şi a reuşit o clasare pe locul 5.

În întrecerile juniorilor, Iuliana-Alexandra Cioclu (CSU Universitatea de Vest Timişoara) a cucerit două medalii de aur, Andrei Cărbunărea (CS Voinţa Cluj-Napoca) a câştigat una de aur, în timp ce Cătălin-Luca Câmpean (CS Politehnica Cluj-Napoca/Lotus Team) a luat două de argint.

La cadeţi, David-Alexandru Coman (CS Petrolul Ploieşti) a luat o medalie de aur şi a înregistrat o clasare pe locul 5, Iana-Alesia Balteş (CSU Târgu Mureş) a obţinut o medalie de bronz, Antonia-Maria Orzan (Olimpic Zărneşti) a luat şi ea o medalie de bronz, reuşind şi o clasare pe locul 8.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă