12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiMihaela Anton, prima medalie a României la Jocurile Olimpice pentru Tineret de...

Mihaela Anton, prima medalie a României la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Gangwon

România a obținut prima medalie la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon, după ce Mihaela Alexia Anton a câştigat bronzul în proba feminină de monobob.

Anton a fost cronometrată cu timpul de 1 min 54 sec 34/100, fiind devansată de daneza Maja Voigt (1:53.31) şi de thailandeza Agnese Campeol (1:54.17).

Cealaltă româncă din concurs, Georgiana Olaru, s-a clasat pe locul al şaselea (1:55.20).

Aceasta este a şasea medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, (3 de aur şi 3 de bronz). Primele cinci au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă – individual îndemânare) – aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) – aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) – aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză – sprint echipe mixte internaţionale) – bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză – sprint echipe mixte internaţional) – bronz la JOT Lausanne 2020.

Echipa Olimpică Team Romania este alcătuită la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia concurează la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (19 ianuarie – 1 februarie): biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă