6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiFinal de carieră pentru Mark Cavendish. Ciclistul britanic urmează să își anunțe...

Final de carieră pentru Mark Cavendish. Ciclistul britanic urmează să își anunțe retragerea

Ciclistul britanic Mark Cavendish, component al echipei Astana, care a sărbătorit împlinirea a 38 de ani duminică, în Turul Italiei, se va retrage din activitate la finalul acestui sezon.

Conform presei din Italia, Cavendish urmează să susţină o conferinţă de presă luni, când este zi de repaus în Giro, în cursul căreia îşi va anunţa retragerea din plutonul profesionist, la sfâşitul lui 2023.

În 20 de ani de carieră, Mark Cavendish a obţinut 161 de victorii şi a cucerit titlul de campion mondial pe şosea în 2011.

În palmaresul său figurează, între altele, 53 de victorii de etapă într-un Mare Tur (34 în Tour de France, 16 în Giro d’Italia şi 3 în Turul Spaniei).

El are ocazia să obţină un al 35-lea succes în Turul Franţei din această vară, pentru a doborî recordul legendarului ciclist belgian Eddy Merckx.

Foarte bun şi în competiţiile pe velodrom, Mark Cavendish a cucerit trei titluri mondiale la Madison şi o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Rio (2016), la Omnium.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă