13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiAnnaliese Drăgan, gimnastă de excepție, calificată la JO 2024

Annaliese Drăgan, gimnastă de excepție, calificată la JO 2024

Sportiva română Annaliese Drăgan a obţinut un loc cotă la Jocurile Olimpice(JO) de la Paris din 2024, după ce s-a clasat pe locul 17 în calificări la individual compus, joi, la Campionatele Mondiale de gimnastică ritmică de la Valencia (Spania), potrivit g4media.ro.

Drăgan, care a totalizat 93,550 puncte, s-a calificat în finală. Ea a fost a 19-a în calificări la cerc (31,200 puncte), a zecea la minge (32,350 puncte), a 21-a la măciuci (30,000 puncte) şi a 26-a la panglică (28,750 puncte).

Foto credit: Ulrich Faßbender, 26 august 2023

Andreea Cristina Verdeş a terminat calificările la individual compus pe locul 20 (a doua rezervă în finală), cu 92,450 puncte, după ce a fost a 18-a la cerc (31,250), a 21-a la minge (30,800), a 17-a la măciuci (30,400 puncte) şi a 32-a la panglică (28,050 puncte).

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a avut ca obiectiv obţinerea calificării olimpice pentru cel puţin o sportivă. Cele mai bune 14 gimnaste eligibile la finalul rundei individuale de calificare şi-au câştigat locurile naţionale pentru a concura la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Au fost până la două locuri de jucat pe naţiune, cu excepţia Italiei, Germaniei şi Bulgariei, care s-au calificat deja fiecare cu un loc olimpic anul trecut. Aceste trei naţiuni puteau câştiga maximum un loc suplimentar în Spania.

Bucuria președintelui Federației Române de Gimnastică, Irina Deleanu, a fost de nedescris, după acest rezultat

„ Am luptat din răsputeri pentru acest rezultat. Toate gimnastele participante la Mondialul de la Valencia au venit cu un singur gând: biletul cu destinația Paris 2024. “Credința este aur” a fost scris pe covorul din zona oficială de concurs.
DA! Când crezi, ești puternic! Însă fabrica noastră de visuri împlinite a fost, este și rămâne antrenorul emerit Maria Gîrbă!”, a transmis, pentru RL, Irina Deleanu.

ANNALIESE DRAGAN merge la Paris 2024!

„ Nici nu mai contează acum eforturile supraomenești făcute de ani de zile, consumul emoțional enorm – de la entuziasmul unei licăriri de speranță la epuizare, când realizăm ce misiune ne-am asumat, cât va fi de greu sa pătrundem în elita olimpică și aproape nu mai aveam nicio nădejde. Acum, parcă nimic din toate acestea n-au fost, toate au disparut lăsând loc imensei bucurii de a fi reușit! Deși suntem epuizate – concursul a fost la limita nebuniei!, nu avem timp de odihnă pentru că astăzi este o nouă zi competițională pentru noi. De la ora 16.00 Annaliese va concura în finala de individual compus a celor mai bune 18 gimnaste din lume, cu toate cele patru obiecte.

Continuăm să credem! Continuăm să scriem istoria frumoasă a acestui sport minunat care este gimnastica ritmică!

Multumesc tuturor celor care ne-au susținut de-a lungul acestui drum anevoios. Fără sprijinul lor, nu am fi ajuns aici, iar pentru acest lucru suntem recunoscători.
Mulțumesc Agentiei Nationale pentru Sport!
Mulțumesc Comitetului Olimpic și Sportiv Român!
Mulțumesc Institutului Național de Cercetări Științifice în Sport!
Mulțumesc SPONSORILOR Federației Române de Gimnastică Ritmică!
Mulțumesc priceputei mele echipe din Federația Română de Gimnastică Ritmică și, mai ales tuturor iubitorilor gimnasticii ritmice care ne-au susținut și ne susțin mereu!”, a mai transmis fosta sportivă a României, acum șeful FRGR.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă