17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportAlexandrina Gătej a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial

Alexandrina Gătej a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial

Alexandrina Gătej anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă remis vineri NewsIn, că a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial, şi se arată dezamăgită de speculaţiile şi “atacurile nejustificate” în legătură cu presupusa sa relaţie sa cu Securitatea, anunţă NewsIn.

“M-am întors în ţară cu o carieră în mediul economic privat ale cărei rezultate şi competenţe au fost pe deplin apreciate şi răsplătite în ultimii 15 ani. Am intrat în sectorul public cu convingerea că aparţin unei generaţii care are obligaţia să contribuie la progresul ţării. Această convingere m-a determinat să fac pasul din mediul privat economic în administraţia publică chiar dacă a trebuit să fac sacrificii în plan personal. Sunt însă dezamagită să constat două adevăruri triste cu privire la nivelul dezbaterii publice în societatea noastră: că nu suntem pregătiţi să acceptăm experienţa profesională, rezultatele şi competenţa ca valori absolut necesare progresului economic şi că există o reticenţă nejustificată de a respecta deciziile instituţiilor statului român”, se arată în comunicatul Alexandrinei Gătej.

“Decizia foarte clară a CNSAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care a adus importante prejudicii atât mie cât şi familiei mele. În contextul recentelor atacuri nejustificate la adresa mea, am decis să părăsesc funcţia pe care o deţin. Îmi voi dedica resursele de competenţă mediului privat economic, acolo unde performanţa şi valoarea unui profesionist primează”, anunţă fostul consilier prezidenţial.

Alexandrina Gătej mai precizează că, în calitate de român, a fost o onoare să lucreze pentru Preşedinţie. “Am facut acest lucru cu deplină integritate şi profesionalism. Multumesc colegilor, tuturor reprezentanţilor oneşti şi profesionişti cu care am avut şansa să lucrez – reprezentanţii instituţiilor statului, mediului de afaceri şi mass media”, mai transmite Corina Alexandrina Gătej.

Alexandrina Gătej, consilier prezidenţial, ar fi semnat un angajament cu Securitatea în septembrie 1989, însă a primit adeverinţă de necolaborare în luna noiembrie 2010, nefiind găsite mai multe probe care să justifice trimiterea cazului în justiţie de către CNSAS.

Potrivit adeverinţei eliberate de CNSAS Gătej ar fi avut numele de cod “Florina”. Ea a fost recrutată pe 14 septembrie 1989 “pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice”, după cum reiese din dosarul rău de reţea.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, pe 10 iulie 2009, decretul pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial a Corinei-Alexandrina Gătej în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional al Administraţiei Prezidenţiale.

Cele mai citite

Buzăul va avea echipă în Liga 1 după 15 ani de absență

Gloria Buzău a revenit în elita fotbalului românesc după 15 ani de absență, în urma victoriei obținută pe teren propriu cu scorul de 3-0...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă