25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportAleodor Francu: "Notele mele nu au facut rau nimanui"

Aleodor Francu: „Notele mele nu au facut rau nimanui”

Fostul sef al Cancelariei primului ministru Aleodor Francu si senatorul PRM Gheorghe Funar au fost audiati ieri de Colegiul CNSAS. Francu a recunoscut ca a scris doua note informative, insa sustine ca acestea au fost pur tehnice si „nu au facut rau nimanui”. Potrivit acestuia, notele au fost redactate in anii '70, atunci cand, imediat dupa terminarea facultatii, impreuna cu sotia au fost repartizati sa se ocupe de ridicarea unui baraj la Maneciu. „Au fost niste note tehnice care nu au facut rau nimanui. Din contra, as spune”, a declarat Francu, tinand sa precizeze ca nu stia ca notele sale vor ajunge la Securitate.
Fostul subaltern al lui Tariceanu a refuzat sa spuna daca a avut angajament cu Securitatea si daca i s-a dat vreun nume conspirativ. S-a marginit sa afirme ca va da publicitatii dosarul imediat dupa decizia CNSAS, indiferent care va fi aceasta: „Ma bucur ca am avut ocazia sa vad toate documentele care ma privesc si se afla la CNSAS. Nu vreau sa declar nimic pana la un verdict al Colegiului”.
Peremistul Gheorghe Funar a declarat la intrarea in Consiliu ca nu a colaborat cu Securitatea, ca nu a semnat nici un angajament si nici nu a dat note informative. El spune ca dosarul aflat la CNSAS este unul subtire, ce contine doar doua file: „Noul dosar contine doua relatari ale ofiterilor de securitate referitoare la persoana mea”. Funar a recunoscut ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in repetate randuri, dar, sustine el, ar fi rezistat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă