14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportALEGERI PARLAMENTARE 2012. Cristian Preda îl ATACĂ DUR pe Crin Antonescu

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Cristian Preda îl ATACĂ DUR pe Crin Antonescu

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda comentează anunţul recent al lui Sever Voinescu de a nu candida la alegerile parlamentarea din 9 decembrie şi intenţia omului de afaceri Gigi Becali de a candida din partea PNL.

În acest context, Preda apreciază că “manevra lui Antonescu” de a aproba intrarea lui George Becali în PNL este “o eroare şi o ruşine pentru numele de liberal”.

“Ştiam, de câteva luni bune, de intenţia lui Sever Voinescu de a nu mai candida pentru PDL. Nu mă aşteptam ca oficializarea ei să coincidă cu anunţul intrării lui G.Becali în PNL. Înţeleg, de altfel, tristeţea membrilor penelişti care consideră manevra lui Antonescu o eroare şi o ruşine pentru numele de ‘liberal’.

Indiferent cine se revendică de la el, acest nume e un apel la decenţă. E valabil şi pentru ‘conservatorism’, o sursă politică respectabilă. Evident, dacă nu e maimuţărită de cei care vor să conserve trecutul comunist şi au achiziţionat eticheta”, scrie Cristian Preda pe blogul personal într-un text intitulat “Iese Voinescu, intră Becali”.

“Sever Voinescu e unul dintre puţinii politicieni de la noi care se revendică intelectual de la conservatorism, în sensul său american, şi care trăieşte în ritmul acestei doctrine. Ziua în care conservatorul Voinescu iese din Parlament, iar Becali anunţă că e liberal e, de aceea, o zi tristă pentru toţi cei care consideră că politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coajă”, conchide europarlamentarul PDL.

Cele mai citite

Plângere penală pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin

Un cetățean care se prezintă “militant civic” a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă