21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de maşini defecte circulă pe drumurile României

Zeci de mii de maşini defecte circulă pe drumurile României

Zeci de mii de şoferi îţi riscă viaţa circulând cu maşini defecte pe drumurile publice. Mai grav este faptul că, în inconştienţa lor, conducători auto care circulă cu astfel de autovehicule, pun în pericol şi viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Peste 50.000 de certificate de înmatriculare au fost retrase, în primele nouă luni ale acestui ani, cu 4.500 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Citeşte şi: Ford va rechema la service 2.618 modele Focus Electric

Poliţiştii spun că au depistat în trafic maşini care abia porneau de pe loc, aveau probleme la direcţie şi la sistemul de frânare.

Specialiştii spun că astfel de defecţiuni sunt foarte grave şi că şoferii care ştiu că au astfel de probleme, ar trebui să repare imediat maşinile.

Citeşte şi: Viteza şi neacordarea de prioritate, principalele cauze ale accidentelor din România

Mai mult, mulţi şoferi se văd în situaţia de a rămâne fără certificatul de înmatriculare pentru că uită sau, din lipsa banilor, amână să întocmească asigurarea obligatorie civilă. Anul acesta, aproape 6.000 de maşini oprite în trafic nu aveau poliţa RCA.

Tot fără certificate de înmatriculare au rămas şi şoferii care au făcut modificări la maşini fără să le treacă şi în talonul maşinii.

Poliţia mai arată că de la începutul anului, au fost aplicate aproximativ 2,8 milioane de sancţiuni  contravenţionale.

Cele mai citite

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Cărucioarele pentru bebeluși – află ce model să alegi pentru a fi cel mai folosit accesoriu pentru micuțul tău

Procesul continuu de dezvoltare al tehnologiei nu a ocolit nici domeniul produselor pentru copii, unde, spre exemplu, cărucioarele pentru bebeluși au parcurs o...

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...
Ultima oră
Pe aceeași temă