12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialZeci de iubitori de animale au protestat la Ploieşti nemulţumiţi de legea...

Zeci de iubitori de animale au protestat la Ploieşti nemulţumiţi de legea câinilor comunitari

Zeci de iubitori de animale au protestat, miercuri, în faţa sediului Prefecturii Prahova situat în centrul municipiului Ploieşti, protestatarii arătându-şi nemulţumirea faţă de noua lege referitoare la câinii comunitari şi solicitând sterilizarea câinilor şi întoarcerea lor pe străzi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova Mihai Condrescu, aproximativ 70 de persoane au participat, miercuri după-amiază, la o acţiune de protest în faţa sediului Prefecturii Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au afişat bannere şi au strigat lozinci prin care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de legea recent adoptată care prevede că autorităţile locale pot lua decizii în ceea ce priveşte situaţia câinilor comunitari.

O delegaţie a manifestanţilor a purtat discuţii cu subprefectul de Prahova, Gabriel Hornoiu, iubitorii de animale spunându-i acestuia că susţin ideea ca animalele fără stăpân să fie sterilizate, după care să fie lăsate libere pe străzi.

În urma discuţiei cu subprefectul, iubitorii de animale au stabilit să revină la Prefectură cu un punct de vedere oficial prin care să-şi susţină doleanţele.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 22 noiembrie, Legea privind câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier şi că toţi câinii vor fi “cipaţi”.

Consiliile locale vor avea obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei legi, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân şi vor trebui să amenajeze şi să suplimenteze din fonduri proprii în funcţie de necesităţi adăposturile publice pentru câini.

Câinii vor fi ţinuţi în adăposturile înfiinţate de consilii timp de 30 de zile, cu excepţia celor revendicaţi de proprietari. În situaţia în care după expirarea termenului de cazare câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau se poate găsi o soluţie combinată, conform hotărârii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, după consultarea populaţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale respective, se precizează în actul normativ.

În 14 decembrie, Curtea Constituţională discută sesizarea de neconstituţionalitate a Legii privind câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă