16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialZeci de arme albe au fost confiscate de la deţinuţii din Penitenciarul...

Zeci de arme albe au fost confiscate de la deţinuţii din Penitenciarul Timişoara

O percheziţie făcută de gardieni sâmbătă, în Penitenciarul Timişoara, a scos la iveală 31 de cuţite, 18 foarfece, şase sule, patru cozi de lingură ascuţite şi şase şurubelniţe, pe care deţinuţi le ascunseseră, relatează Newsin.

Percheziţia de sâmbătă dimineaţă face parte, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din Strategia Anuală  privind creşterea gradului de siguranţă a locurilor de deţinere. La acţiune au participat 159 de agenţi şi 10 ofiţeri din cadrul penitenciarelor Arad, Deva şi Oradea. Alături de aceste efective au participat şi 16 jandarmi.

În urma acestei acţiuni, pe lângă obiectele amintite mai sus, au mai fost confiscate de la deţinuţi trei telefoane mobile, trei încărcătoare, două cartele telefonice, un MP3 player, 15 parfumuri, două aparate de cafea, trei fierbătoare, patru ciocane, un cântar, o legătură de chei, un colac de sârmă precum şi baterii, cuie, şuruburi, pensule, şpaclu, medicamente şi cabluri electrice.
 
După finalizarea percheziţiei, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, chestorul Ioan Băla a susţinut o şedinţă cu personalul unităţilor penitenciare prezente la acţiune în care a făcut precizări referitoare la prevenirea evenimentelor negative în locurile de detenţie şi asigurarea legalităţii.

Cele mai citite

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă