27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialZece ţări se oferă să cumpere navele portelicopter Mistral

Zece ţări se oferă să cumpere navele portelicopter Mistral

Zece ţări, printre care se numără Canada, Egipt şi Arabia Saudită, au exprimat interes pentru cumpărarea navelor militare Mistral, construite în Franţa.

Navele erau destinate Rusiei, dar Franţa a anulat tranzacţia din cauza crizei din Ucraina.

Potrivit cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax, Egiptul negociază în prezent cumpărarea a două nave militare Gowing, dar este interesat şi de navele Mistral.

Alte ţări interesate de navele portelicopter sunt Brazilia, Singapore, Arabia Saudită şi Canada.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a declarat că nu vor exista dificultăţi în găsirea unui cumpărător după anularea contractului cu Rusia.

Parisul şi Moscova au anunţat miercuri că au ajuns la un acord asupra anulării contractului de vânzare-cumpărare a celor două portelicoptere de tip Mistral.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă