15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialZapada la 18 grade

Zapada la 18 grade

Doua tone de zapada, adusa tocmai de la Predeal, a fost descarcata, ieri, pe scarile si in fata Primariei Sectorului 1. Dupa ce in luna ianuarie snowborderii au protestat in fata ANM-ului (fostul INMH), cerand zapada, iata ca visul li s-a indeplinit si a “nins”, in sfarsit, si in Bucuresti.

Daca anul trecut zeci de snowboarderi s-au intrecut in tricks-uri, care mai de care mai periculoase, la Mountain Dew – City Slide, pe scarile Teatrului National Bucuresti, sportul extrem de iarna a fost din nou adus in mijlocul orasului, de aceasta data in fata Primariei Sectorului 1, unde, pe scari, au fost amenajate doua minipartii, cu obstacolele de rigoare – box, straight rail, doua obstacole urbane (banci). Desi competitia a fost deschisa snowboarderilor de toate varstele, la concurs s-au inscris doar 20 de tineri, atrasi fiind mai mult de premiile puse in joc decat de zapada adusa cu greu de organizatori, tocmai de la munte. In fata Primariei se arunca din cand cu azot pentru a se mentine o temperatura cat mai scazuta, tinand cont ca afara erau 18˚C. Nici concurentii nu se simteau prea bine, acestia fiind imbracati in costume destul de groase, noroc cu bauturile racoritoare puse la dispozitie de catre organizatori. Cei mai buni concurenti au fost recompensati cu premii in valoare de 2.000 de euro, in bani si produse.
Pe toata perioada concursului, care a durat in jur de doua ore, atmosfera a fost intretinuta de DJ Bully, iar la final cei prezenti la eveniment au avut parte si de un concert sustinut de trupa Niste Baieti.

Participantii, antrenati la Predeal

Competitia urbana de snowboarding Mountain Dew City Slide a ajuns anul acesta la cea de-a treia editie si este parte integranta a Campionatului de Snowboarding din Mountain Dew Snowground Zero. Cei 20 de concurenti, printre care si un bulgar, s-au antrenat, in luna ianuarie, cand s-a dat startul Campionatului de Snowboarding, la Predeal. De-a lungul celor patru etape, riderii au acumulat puncte, care le-au adus un loc in finala. Castigatorii, in numar de sapte, vor participa la marea finala, din 24 februarie, de la Predeal, unde vor fi puse la bataie alte 2.000 euro. Mai mult, ei vor avea ocazia de a participa la workshop-uri sustinute de doi dintre cei mai buni rideri romani si vor avea parte de lectii gratuite de freestyle.

Cel mai tare concurs
Concurentii s-au simtit foarte bine pe cele doua tone de zapada din fata Primariei si au apreciat eforturile organizatorilor de a le aduce iarna in Bucuresti. “Este cel mai tare concurs de snowboarding organizat vreodata in Romania. Am participat si anul trecut, dar acum totul a fost perfect. Am venit tocmai de la Baia Mare pentru a participa la concurs”, ne-a declarat Tudorel.

Cele mai citite

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...

Manchester United, „pulverizată” în Premier League! Crystal Palace le-a umplut poarta „diavolilor”

Manchester United a fost învinsă fără drept de apel de Crystal Palace, în deplasare, cu scorul de 4-0, în ultimul meci al etapei a...
Ultima oră
Pe aceeași temă