6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialZăpadă artificială în Parâng

Zăpadă artificială în Parâng

În staţiune vor fi amenajate bazine pentru tunurile de zăpadă, iar pârtiile de schi vor fi lărgite şi lungite.

Proiectul de dezvoltare a Staţiunii Parâng  va începe zilele următoare. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a declarat că a fost semnat contractul cu grupul de firme care a câştigat licitaţia pentru execuţia proiectului, respectiv Kranz Eurocenter, Acomin Cluj – Napoca şi Doppelmayer Austria, care au prezentat o ofertă de aproximativ 68 de milioane de euro. „Lucrările vor începe cu amenajarea şi lărgirea pârtiilor deja existente în staţiune, amenajarea căilor de acces şi realizarea fundaţiei pentru încă un tele­scaun”, a declarat Tiberiu-Iacob Ridzi.

Telegondola mai aşteaptă

Ulterior, constructorii vor trece la construirea telegondolei ce va face legătura între Petroşani şi Staţiunea Parâng, precum şi la construirea unui bazin de apă pentru tunurile de zăpadă artificială, dar şi a celorlalte construcţii prevăzute în proiect. Pentru prima parte a proiectului există fondurile necesare. De fapt, Primăriei Municipiului Petroşani i-au fost alocate de către Guvern, încă din luna aprilie, circa şapte milioane de lei pentru începerea lucrărilor la construcţia telegondolei care va lega localitatea de zona turistică Parâng, dar edilii nu puteau folosi fondurile din cauză că nu aveau încă aviz de mediu. Potrivit proiectului, domeniul schiabil din staţiunea Parâng se va întinde pe o suprafaţă de 150 de hectare şi va avea 17 pârtii, precum şi un mijloc modern de tansport pe cablu. Conform calculelor, domeniul schiabil ar aduce un profit de 3,2 milioane de euro pe an municipiului Petroşani, iar estimările făcute mai arată că în staţiunea montană Parâng ar veni, timp de cinci luni pe an, 10.000 de turişti.

Investiţii masive

Autorităţile locale intenţionează să investească masiv în dezvoltarea staţiunii Parâng. Şi asta, pentru că, după reducerea dramatică a activităţilor miniere, turismul reprezintă cea mai importantă oportunitate economică pentru zonă. Ambiţia localnicilor este aceea de a transforma Valea Jiului într-un rival al Văii Prahovei. În zonă există staţiuni precum Parâng, Straja şi Vidra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă